ПоддержатьУкраїнська

Вкрали гроші з картки «ПриватБанку» херсонського медика: журналісти вимагають службового розслідування

Марина Титова
Марина Титова

Шеф-редактор

Вкрали гроші з картки «ПриватБанку» херсонського медика: журналісти вимагають службового розслідування

Журналісти звернулися до АТ «ПриватБанк» з вимогою провести службове розслідування та знайти винних у ситуації, що сталася з медиком з Херсона. У чоловіка вкрали гроші з картки «ПриватБанку» та взяли кредит від його імені.

 Лікар Сергій Межерицький Фото: khersonci.com.ua

Йдеться про історію онкоуролога Сергія Межерицького, який працює лікарем 25 років. Цьогоріч він став жертвою карткових шахраїв. Його ошукали на 15 тисяч гривень.

Сам Межерицький розповів про свої звернення до банку, а також до правоохоронців. Утім, допомогти в його проблемі не змогли.

«Межерицький Сергій Миколайович упевнений, що його персональні дані та дані банківських карток, які були використані іншими особами, були їм надані саме співробітниками "ПриватБанку". Оскільки жодних інтернет-платежів, переказів коштів та подібних операцій власником картки не здійснювалося», – йдеться в запиті від ІА «Стоп корупції ТВ» до «ПриватБанку».

 Журналісти звернулися до «ПриватБанку» через карткових аферистів Фото: СтопКор

«СтопКор» поспілкувався з потерпілим та розповів деталі афери з карткою «ПриватБанку» Межерицького.

 У Херсонського медика вкрали гроші з картки «ПриватБанку»

Зазначимо, в самому банку попереджають: щоб у вас не вкрали гроші з картки, ніколи не надавайте інформацію про свої картки третім особам. Навіть якщо вони звертаються до вас нібито від імені банку. Втім, у випадку з Межерицьким цей лайфхак чомусь не спрацював.

Додамо, що Херсонська окружна прокуратура повідомила «СтопКору», що за вищевказаними обставинами відкрите кримінальне провадження № 12021232040001695 від 15.09.2021 та здійснюється досудове розслідування.

Як повідомляв «СтопКор» раніше, у США невідомі створили шахрайський сайт, який є клоном сайту «ПриватБанку». Він використовує посилання на відсутні інвестиційні проєкти та компанії без згоди «ПриватБанку», а також айдентику банку та інших юридичних осіб.

Другие новости