ПоддержатьУкраїнська

ЗМІ: керівництво НБУ незаконно заволоділо 55 млн грн

StopCor
StopCor

StopCor

ЗМІ: керівництво НБУ незаконно заволоділо 55 млн грн

Олександр Дубинський представив нові докази того, що керівники НБУ користуються злочинними схемами задля заволодіння багатомільйонними сумами. Він навів приклад використання грошей вкладників для фінансування власного бізнесу.

Новину повідомляє "Преса України".

Журналіст Олександр Дубинський розкрив багатомільйонну схему правої руки голови НБУ Катерини Рожкової. 12 грудня на своїй сторінці у соцмережі журналіст заявив, що нещодавно Андрій Рожок, глава правління Промінвестбанку, якого також пов'язують особисті відносини з Катериною Рожковою, продав з балансу банку $30 млн кредит.

За словами Дубинського, кредит, який був виданий кредитною організацією під заставу одеського готелю "Брістоль", був проданий в 5 разів дешевше. Журналіст нагадав, що готель належить бізнесмену Борису Кауфману, який є співвласником "Платинум Банку", де пані Рожкова раніше обіймала посаду голови правління. Так, кредит викупила компанія "Бізнесфінанс", яка знаходиться під контролем Кауфмана та його партнерів.

"На цю компанію, судячи з матеріалів кримінального розгляду №42016000000000885 "службові особи "Платинум Банку" здійснили розтрату і заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем». Тобто, простіше кажучи, вивели гроші вкладників", - пояснив журналіст.

За його словами, саме в цей період у "Платинум Банку" працювала Рожкова. Крім того, Дубинський дізнався, що на компанію "Бізнесфінанс" вивели 55 млн грн. Про це свідчать дані діагностики НБУ "Платинум Банку".

"Таким чином, можна зробити висновок, що операцію з відкупу кредиту у Промінвестбанку, виданого компаніям Кауфмана, профінансували вкладники "Платинум Банку" при потуранні чиновників НБУ", - зауважив журналіст.

Підсумовуючи свій пост він написав, що НБУ "бореться" з такими схемами та визнає певні фінустанови неплатоспроможними, однак "Платинум Банк" все ж тримає на плаву.

"Це найяскравіший приклад виборчого нагляду, який рано чи пізно потягне на дно і "Платинум" і Нацбанк, який покриває ці схеми", - зазначив Дубинський.

Нагадаємо, 12 грудня, голова НБУ Валерія Гонтарева відповіла на питання журналістів про відновлення кредитування.

Другие новости