ПоддержатьУкраїнська

На Кіровоградщині протягом року викрили 149 корупціонерів

StopCor
StopCor

StopCor

На Кіровоградщині протягом року викрили 149 корупціонерів

Результатом роботи органів прокуратури Кіровоградщини за 11 місяців нинішнього року у сфері протидії корупції в поточному році стало викриття 149 корупціонерів, з яких 37 — хабарники.

Про це повідомили у прокуратурі Кіровоградської області.

Силами прокуратури розпочато 20 кримінальних проваджень вказаної категорії, загалом правоохоронними органами регіону — 37.

Так, гучним викриттям 2016 року стало кримінальне провадження розпочате слідчими прокуратури за фактом вимагання та отримання 8,5 тисяч доларів США хабара трьома оперуповноваженими Кіровоградського відділу поліції. В ході його розслідування слідчі встановили, що заступник начальника Кіровоградського відділу поліції створив та очолив злочинне угрупування. Вже колишні правоохоронці, на чолі з керівником, крім вимагання та отримання хабара вчинили ряд інших тяжких злочинів, в тому числі катування особи.

Слідство перебуває на завершальній стадії. Колишнім поліціянтам повідомлено про підозру за ч.3 ст.368 (вимагання та отримання неправомірної вигоди), ч.2 ст.162 (порушення недоторканності житла), ч.2 ст. 127 (катування), ч.5 ст.185 (крадіжка), ч.3 ст.15 ч.3 ст.365 (перевищення влади) та ч.4 ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України та звільнено із займаних посад.

Ще одне резонансне провадження розпочате слідчими прокуратури по факт отримання неправомірної вигоди начальником Новоукраїнської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Кіровоградській області. Діяв він спільно зі своєю підлеглою, начальницею одного із відділів.

Після перевірки фінансово-господарської діяльності підприємства податківці повідомили його керівника, що він має сплатити 100 тис грн за не включення до акту перевірки виявлених порушень та не нарахування штрафних санкцій. Обом податківцям наразі повідомлено про підозру за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України. Слідство триває.

На Кіровоградщині протягом року викрили 149 корупціонерів

Другие новости