ПоддержатьУкраїнська

Призначений Криклієм новий очільник Дунайського пароплавства за 5 місяців збагатився на 3 млн грн

StopCor
StopCor

StopCor

Призначений Криклієм новий очільник Дунайського пароплавства за 5 місяців збагатився на 3 млн грн

Гордість держави чи корупційне кубло? Чому унікальне підприємство, яке поки що залишається у державній власності та має річний оборот у майже мільярд гривень, ледве зводить кінці з кінцями? Хто насправді керує Українським Дунайським пароплавством, довкола якого не вщухають гучні скандали, — дивіться у масштабному розслідуванні Кирила Вольного.

https://www.youtube.com/watch?v=s4uRXMhOplE&t=1270s

Українське Дунайське пароплавство є однією з найбільших судноплавних компаній як в Україні, так і в східноєвропейському регіоні. Сто відсотків акцій компанії належать державі в особі Міністерства інфраструктури України.

УДП, маючи у своєму розпорядженні морський і річковий флот, а також завдяки вдалому географічному розташуванню базових портів Рені, Ізмаїл, Усть-Дунайськ, сприяє створенню транспортного вузла, який забезпечує зовнішньоекономічні інтереси України в придунайських країнах, а також у країнах Чорного та Середземного морів.

Пароплавство має унікальний потенціал

«На жаль обсяги перевезень річковим транспортом жалюгідні, морський потенціал втрачений ще на зорі Незалежності, а найбільша у світі суднохідна компанія була просто знищена. І замість того, щоб відновлювати цей потенціал, щоб допомагати вітчизняному бізнесу відбудовувати великі компанії, відбудовувати морський і річковий транспорт, держава навпаки встромляє палиці в колеса», — коментує нардеп Олексій Гончаренко.

За останні 12 років на державному пароплавстві змінилося вже чотирнадцять керівників. Останнього, Дмитра Чалого, звільнили після того, як журналісти та колектив підприємства викрили корупційні схеми з розпродажу дунайського флоту за копійки.

Здавалося б, справедливість перемогла, та торік у листопаді міністр Криклій призначив нового керівника УДП — юриста Олексія Хомякова.

Новим очільником УДП став Олексій Хомяков

За даними електронної декларації новопризначеного керівника пароплавства, крім земельних ділянок, будинку та двох квартир у столиці Олексій Хомяков та його батько володіють корпоративними правами у п'яти компаніях.

Цікаво, що автоматичний ризик-аналіз «засвітив» червоний прапорець на декларації Хомякова, сповіщаючи про те, що сума грошей, які декларант зберігає готівкою, перевищує 5 млн грн, що говорить про можливі зловживання.

А з моменту початку роботи в Дунайському пароплавстві офіційний дохід пана Хомякова збільшився аж на три мільйони гривень.

Другие новости

Коммунальщики Киева завысили цены на аренду техники на 24 млн грн во время строительства Подольского моста

Коммунальщики Киева завысили цены на аренду техники на 24 млн грн во время строительства Подольского моста

Прокуратура Киева направила в суд обвинительный акт по и.о. директора КП за служебную халатность

Миллиарды на ГЭС и вилла на 'намыве' под Киевом: чем известен победитель тендеров 'Укргидроэнерго' Рева

Миллиарды на ГЭС и вилла на "намыве" под Киевом: чем известен победитель тендеров "Укргидроэнерго" Рева

Единственным конкурентом Ревы было ООО "КП "Электрюгзападмонтаж-11", которое предложило на 42% низшую цену