ПоддержатьУкраїнська

Заступник очільника державної судноплавної компанії має фірму в Росії й заробляє в анексованому Криму

StopCor
StopCor

StopCor

Заступник очільника державної судноплавної компанії має фірму в Росії й заробляє в анексованому Криму

Українське Дунайське пароплавство – унікальне підприємство, яке поки належить державі та виконує майже третину всіх вантажних перевезень Дунаєм. Чому попри такі потужності підприємство ледве зводить кінці з кінцями? Та чому перші кадрові призначення нового менеджменту викликають чимало запитань? Аби розібратися в цій історії, знімальна група «СтопКору» вирушила до Ізмаїла.

https://www.youtube.com/watch?v=TDDHGwsLErM

Нагадаємо, після того, як фірма чинного заступника голови правління УДП Андрія Кравцова зірвала виконання контракту, пароплавство, де він зараз перший заступник голови правління, зазнало значних збитків: борг за оренду судна сягнув двох мільйонів гривень, повернути покинуте в Стамбулі судно коштувало ще мільйон. Два мільйони зарплати екіпажа теж довелося виплачувати державному пароплавству.

Та це ще не всі цікаві факти. За інформацією наших джерел, Андрій Кравцов є кінцевим бенефіціаром ще однієї судноплавної компанії – «Фалькона Експертc Корпорейшен». Згідно з відкритими даними, фірма зареєстрована в російському Ростові-на-Дону.

Судна цієї компанії ходять, зокрема, і під прапорами Молдови. Одне з них – вантажне судно «Фалькона», яке помітили в Керчі на початку березня (про це збереглася інформація на спеціалізованому сайті), попри санкції та заборону працювати на анексованому півострові.

 Фірма зареєстрована у Ростові-на-Дону

На жаль, прокоментувати судові рішення та мільйонні борги своєї фірми перед державним пароплавством Андрій Кравцов відмовився. Та розслідувачі «СтопКору» продовжили свої пошуки. І виявилось, що УДП – не єдине підприємство, яке зазнало збитків, працюючи з фірмами пана Кравцова та його покровителів.

Варто згадати співзасновників фірми-боржника «Інфоланд Інкорпорейтед»: окрім Кравцова ми бачили тут сина та батька – Дениса та Костянтина Молодковців. Вони ж є власниками фірми «КДМ Шипінг», де, до речі, працював пан Кравцов. Інформація про це залишилась і на його сторінці у Фейсбук.

«КДМ Шипінг» – одна з найбільших приватних судноплавних компаній в Україні, що перевозить вантажі судами класу «ріка-море» та працює в Азовському, Чорному і Середземному морях. Саме від імені цієї фірми пан Кравцов укладав угоди.

Як розповів нам на умовах анонімності працівник УДП, одна з історій, пов'язаних із Кравцовим під час його роботи в КДМ, завершилась у Лондонському арбітражному суді.

«КДМ взяв в оренду судна для перевезення свого вантажу. Не знаю, які там були схеми, але в підсумку вантаж КДМ надати не змогло, чим зірвало власне рейсовий чартер. У підсумку внаслідок таких дій щонайменше дві компанії зазнали величезних збитків. Після довгих розглядів Лондонський арбітраж виніс рішення, що КДМ має заплатити потерпілим компаніям 700 тисяч доларів США», – повідомив інсайдер.

Другие новости