ПоддержатьУкраїнська

Бізнесом помічниці харківського депутата Ільєнка зацікавилась поліція: відкрито справу про розтрату

StopCor
StopCor

StopCor

Бізнесом помічниці харківського депутата Ільєнка зацікавилась поліція: відкрито справу про розтрату

У Харкові бюджет цілого району працює на родину очільника РДА В’ячеслава Ільєнка: фірми, де він був засновником, та підприємство його дружини регулярно одержують мільйонні підряди без усіляких конкурсів. А ще чиновник погрожував "відбити печінку" журналістам. Чому ж такими збігами не цікавляться правоохоронці? Розбирався Кирил Вольний.

https://www.youtube.com/watch?v=B52z8ejualY&t=447s

Ще одна фірма, яка отримує підряди винятково в Слобідському районі – ТОВ "Ман Бей". Її керівник – Лілія Лучнікова. Вона ж – помічниця депутата Харківської міської ради, вже знайомого нам Вячеслава Ільєнка.

Фірмою керує помічниця Ільєнка Фото: скріншот

Однак сам Ільєнко заявляє, що його це не обходить. Та виявилось, що за деякими фактами правоохоронці таки почали кримінальне провадження.

Зокрема, як повідомив спікер Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко, Слобідським відділом поліції ведеться досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо можливої розтрати бюджетних коштів під час ремонту дитячого садка на території району.

Наразі постановою слідчого призначено будівельно-технічну експертизу, також проведені слідчі дії, огляд цього комунального закладу, де здійснювався ремонт. Після збору доказової бази та вивчення обставин справи буде прийматися рішення про повідомлення про підозру, якщо буде така можливість та необхідність.

У прокуратурі розповіли про кримінальне провадження Фото: СтопКор

Та парадокс історії в тому, що навіть після відкриття кримінальних справ схеми з освоєнням бюджетних грошей нікуди не зникли.

"Навіть після відкриття провадження схема працює, провадження і в 2019 році починали, але з цими ж фірмами у 2020 році знову підписані прямі угоди. Це підрядники, що виконують різні роботи саме для управління освіти Слобідського району Харківської міської ради", – коментує юрист ГО "Харківський антикорупційний центр" Ігор Синицький.

Своєю чергою, "СтопКор" обіцяє уважно стежити і за перебігом відкритих справ, і за тим, хто і як витрачає наші з вами гроші. Приєднуйтесь до нас і обов'язково підпишіться на наш ютуб-канал, аби не пропустити найцікавіше!

Другие новости

Высотка – вместо детской площадки: в Хмельницком горсовет отказывается разорвать аренду с российским застройщиком?

Высотка – вместо детской площадки: в Хмельницком горсовет отказывается разорвать аренду с российским застройщиком?

Хмельницкий горсовет передал землю, которую обещали жильцам ЖК, в аренду компании, одним из владельцев которой является гражданин россии, и теперь не хочет разрывать с ней соглашение