ПоддержатьУкраїнська

"Детектор брехні" для Савченко скасували

StopCor
StopCor

StopCor

'Детектор брехні' для Савченко скасували

Голодування у в'язниці нардепа Надії Савченко призвело до того, що 16 квітня попередньо ув'язнена фізіологічно не зможе пройти "детектор брехні". І це навіть попри те, що Савченко погодилася упродовж 3-х днів вживати їжу. 

Новину передає "Преса України".

Сестра нардепа – Віра Савченко заявила, що експерти не зможуть провести коректний допит Надії Савченко на поліграфі. Нардеп досі у важкому стані.

"Некоректні абсолютно покази, бо організм не може в такому стані проходити. Зараз усі взяли паузу. Поліграфологи виконали свою роботу і сказали, що це неможливо. Спеціалісти пояснили адвокатам, що процедуру неможливо провести коректно. Бо коли людина захворіла, або коли людина голодує, то організм працює не так зазвичай і це не дає результату", – сказала Віра Савченко.

Відомо також те, що у Надії Савченко постійно висока температура і тахікардія.

До слова, днями нардеп написала заяву, в якій погодилася їсти упродовж 3-х днів, щоб якісно пройти "детектор брехні" і довести усім, що вона не причетна до злочинів, які їй інкримінують.

Лікар розробив для Савченко спеціальне триденне меню, яке не зашкодить її здоров'ю після голодування і максимально покращить фізичний стан. Проте навіть це не допомогло, аби результати на поліграфі були якісними, оскільки Савченко занадто сильно нашкодила своєму здоров'ю, оголосивши про голодування після ув'язнення.

Нагадаємо, Надію Савченко звинувачують у зраді держави. Зі слів правоохоронців, нардепу інкримінують спроби повалення державної влади, підготовку терактів та інші злочини. Прокурор Головної військової прокуратури Олександр Банник заявив, що Надію Савченко можуть ув'язнити довічно, якщо доведуть її провину.

Другие новости