ПоддержатьУкраїнська

Український моряк засуджений в Греції до 70 років позбавлення волі

StopCor
StopCor

StopCor

Український моряк засуджений в Греції до 70 років позбавлення волі

Українець Анатолій Черкаський був визнаний винним в перевезенні нелегальних мігрантів, які втекли від війни в Сирії.

Моряк Анатолій Черкаський отримав в Греції 70-річний тюремний термін за перевезення нелегальних біженців з Сирії. Про це повідомляє "Канал 24". Так, за словами українця, про рішення грецької Феміди дізнався від свого адвоката.

"Я був впевнений, що мене звільнять. Апеляційний суд дав сім років, що по грецькій системі перерахунку означає 32 місяці. Це саме той термін, який я вже відбув у в'язниці. Так мені в залі суду сказала перекладач, після чого разом з адвокатом вона мене привітала. В афінську в'язницю приходив український консул з поздоровленнями, акцентував на тому, що це його заслуга", – зазначив Черкаський.

Чоловік з гіркотою повідав про те, що надії на швидке звільнення не виправдалися.

"Дізнаюся, що мене засудили до 70 років в'язниці. Саме це телефоном мені сказав мій адвокат. Перекладач і адвокат повністю були здивовані, адже вони впевнені, що чули зовсім інше. Виходить, що грецькі судді кажуть одне, а пишуть зовсім інше", – заявив він.

Анатолій Черкаський потрапив під арешт в Греції за те, що на кораблі, де він обіймав посаду помічникам капітана, виявилися мігранти-сирійці. Наш співвітчизник не раз заявляв, що нічого не знав про цю ситуацію. У 2015 році Черкаського засудили в Греції на 204 роки, але сторона захисту подала апеляцію.

За словами начальника управління консульського забезпечення МЗС України Василя Кирилича, максимальний термін в Греції – 25 років, а сидять там сім – вісім років. У цьому році в Україну вже повернулися чотири моряки, які відбули термін два з половиною роки. Про випадок справи Черкаського можна буде предметно говорити після його вивчення.

Станом на березень цього року, в грецьких місцях позбавлення волі покарання відбувають 148 українських громадян.

Другие новости