ПоддержатьУкраїнська

Є справи, важливіші за дітей? Прокурори Дніпропетровщини виправдовують свої неявки завантаженістю

StopCor
StopCor

StopCor

Є справи, важливіші за дітей? Прокурори Дніпропетровщини виправдовують свої неявки завантаженістю

6 грудня до ГО "Стоп корупції" надійшла письмова відповідь від прокуратури Дніпропетровської області, у якій було зазначено, що тривалий судовий розгляд кримінального провадження у справі, повязаній з родиною одіозного екчиновника Дмитра Мішалова, зумовлений "завантаженністю".

"20 листопада відбулось судове засідання у кримінальному провадженні №12019040000000511. Прокурор не з'явився, тож розгляд перенесли знову. Ми написали запит, у якому хотіли дізнатись, чому ж не з'явився прокурор. У відповіді нам зазначили, що причина – завантаженість. Ми ж вбачаємо у цьому затягування процесу з тією метою, щоб зацікавлені особи встигли "підчистити" справи", – прокоментував юрист організації Юрій Прокопчук.

 У прокуратурі виправдовуються ''завантаженністю'' Фото: СтопКор
 Фото: СтопКор

Він також натякнув, що постає питання визначення приорітетності.

"Цікаво, на які важливі справи відволіклись представники правосуддя? Адже тут відстоюються насамперед інтереси міськради, територіальної громади та дітей. Тут вже постає питання пріорітетності", – додав юрист.

Зазначимо, що йдеться про завдану компанією “Майстер-Буд” шкоду на 15 мільйонів гривень через невстановлені котельні у школах Дніпра на проспекті О. Поля, 133 та вул. Фабрично-Заводській 3/5.

На цю тему навіть вийшла в ефір програма розслідувань "Стоп корупції". Тоді журналісти з'ясували, що фірми родини колишнього секретаря міської ради В'ячеслава Мішалова отримали багатомільйонний підряд на цей проєкт. Однак щонайменше 2 котельні взагалі досі існують тільки на папері, хоч бюджетні гроші за них і заплатили.

Другие новости