ПоддержатьУкраїнська

Подвійне громадянство в Україні: кому дадуть змогу залишити два паспорти

StopCor
StopCor

StopCor

Подвійне громадянство в Україні: кому дадуть змогу залишити два паспорти

Незабаром в Україні можуть узаконити подвійне громадянство для людей, які повертаються з інших країн на батьківщину. Вони отримають український паспорт, але також їх не стануть позбавляти їхнього колишнього документа.

Керівник Державної міграційної служби Максим Соколюк пояснив, що перший крок на шляху до такого проєкту вже зроблений і до Верховної ради внесено відповідний проєкт закону. Його автором є президент Зеленський і, за словами Соколюка, вектор розвитку в питанні подвійного громадянства вже зрозумілий і навряд чи зміниться.

При цьому він запевняє, що конституційна норма про "єдине громадянство" збережеться, інформує Діалог.UA з посиланням на його інтерв'ю "Європейській правді".

Так, Соколюк пояснив, що зараз розробляється точна форма закону і те, як він буде діяти. Але поки що зрозуміло, що країна буде ставитися до громадян з двома паспортами так само, як і до тих, що мають один документ. Україна перестане вимагати у таких громадян виходу з попереднього громадянства, як це було раніше.

Глава відомства підкреслив: поки неможливо уявити, що мігранти повертатимуться в Україну без якихось економічних і соціальних програм.

Другие новости