ПоддержатьУкраїнська

«Євробляхери» та SaveФОП збираються на мітинг під Верховною Радою

Алла Мартын
Алла Мартын

Журналист, редактор

«Євробляхери» та SaveФОП збираються на мітинг під Верховною Радою

Люди із символікою рухів «SaveФОП» та «Авто-Євро-Сила» збираються в столиці. Під парламентом запланований спільний мітинг. Лідера «SaveФОП» Сергія Доротича затримали ще до акції протесту.

 «Євробляхери» готуються до мітингу під ВР Фото: Авто-Євро-Сила

Очільника руху «SaveФОП» Сергія Доротича поліція затримала зранку 23 вересня ще до початку мітингу під Верховною Радою. Напередодні мітингу, увечері 22 вересня, на сторінці «SaveФОП» у фейсбуці також повідомили, що їм  не дозволили встановити сцену біля парламенту, тож вони перекрили дорогу. 

 Поліція затримує Доротича Фото: фейсбук

Під Радою також припарковані чимало автівок на закордонних номерних знаках. На мітинг збираються і «євробляхери».

 «Євробляхери» під ВР

Згідно з інформацією на сторінці «Авто-Євро-Сила», їхній рух вимагає від парламентарів усунути недоліки закону про розмитнення євроблях №1403. 

«SaveФОП» виступають щодо законопроєктів №3853-1 та №3853-2 про касові автомати та №3993 щодо спрощення обліку доходів фізичних осіб-підприємців. 

 Як повідомляв «СтопКор» раніше, в червні у центрі Києва на Майдані Незалежності пройшла акція протесту SaveФОП. Між протестувальниками та правоохоронцями сталися сутички. Протестувальники зібралися пройтися маршем із труною і ритуальними вінками до Офісу Президента та Верховної Ради, але правоохоронці заблокували шлях.

Другие новости