ПоддержатьУкраїнська

Голос позбавив відомого співака мандата депутата

StopCor
StopCor

StopCor

Голос позбавив відомого співака мандата депутата

У п'ятницю, 26 червня, на позачерговому з'їзді партії Голос делегати прийняли рішення про припинення депутатських повноважень Святослава Вакарчука.

 Фото: Уніан

З'їзд прийняв таке рішення у зв'язку з виходом Вакарчука з парламентської фракції Голос, передає "НВ".

Після припинення депутатських повноважень Вакарчук залишається членом партії, а до фракції Голоси приєднається наступний кандидат з передвиборчого списку.

"На жаль, Верховна Рада не залишила мені вибору, хоч я і сподівався на повагу колег до рішення вільної людини … Моє бажання допомагати Голосу залишається, я готовий робити це і надалі", — сказав Вакарчук, звертаючись до делегатів.

Нагадаємо, 11 червня Вакарчук повідомив, що зареєстрував у Раді заяву про складання депутатських повноважень.

Однак 18 червня парламент відмовився припиняти повноваження народного депутата Вакарчука. За проголосували 175 народних депутатів при мінімально необхідних 226-ти.

19 червня Вакарчук вийшов зі складу фракції Голос, щоб домогтися дострокового припинення повноважень народного депутата.

Місце Вакарчука у Раді може зайняти Аліна Свідерська, яка на дострокових виборах йшла в списку партії Голос під № 19.

Це другий раз, коли Вакарчук відмовляється від мандату народного депутата. У 2007 році році він був обраний до Верховної Ради за списками блоку Наша Україна — Народна самооборона. У вересні 2008 року подав заяву про складання депутатських повноважень, через три місяці парламент позбавив його мандата. Тоді за час роботи в Раді Вакарчук не подав жодного законопроекту.

Другие новости