ПоддержатьУкраїнська

Голова ОДА Херсонщини Юрій Гусєв пообіцяв розібратися з рейдерами

StopCor
StopCor

StopCor

Голова ОДА Херсонщини Юрій Гусєв пообіцяв розібратися з рейдерами

Провокаціями та агресією зустрів Херсон знімальну групу "СтопКору", яка прибула на чергове зібрання антирейдерського штабу. Чи зрушила з мертвої точки справа про незаконне захоплення майна найбільшої будівельної компанії регіону? Та чим завершилось засідання, яке очолив губернатор Херсонщини Юрій Гусєв? Дізнавайтесь із сюжету Альони Середи.

https://www.youtube.com/watch?v=0WWp0qhNpYE

Нагадаємо, йдеться про акціонерне підприємство "Херсонбуд", яке протягом кількох десятиліть належало родині Сандіків. Але два роки тому шляхом махінацій з документами фірму захопили рейдери.

"Я прошу з правоохоронцями ухвалити принципові рішення, і, по-перше, видворити це організоване злочинне угруповання із захоплених об'єктів. По-друге, через координацію дій правоохоронних органів завершити розслідування і довести результат до відновлення справедливості й покарання винних", – наголосив голова правління, генеральний директор ПАТ "Херсонбуд" Олександр Сандік.

Схема "віджиму" дуже проста: підставна особа підробляє документ і укладає договір купівлі-продажу корпоративних прав, за яким частину майна продає іншій компанії. Решта майна перерозподіляється на інших учасників та обирається новий директор, змінюється місцеперебування та статут фірми.

Засідання Антирейдерського штабу в Херсоні

І вже після цього державний реєстратор на підставі підробленого документа, підпис на якому нотаріально не затверджений, змінює склад учасників.

Розібратись у ситуації пообіцяв особисто голова Херсонської облдержадміністрації Юрій Гусєв.

Голова ХОДА пообіцяв взяти ситуацію під контроль

"У встановленому законом порядку будуть здійснені необхідні дії, і якщо є докази щодо винуватості чи невинуватості, будуть здійснені дії і ухвалені відповідні рішення", – запевнив очільник ХОДА.

Другие новости