ПоддержатьУкраїнська

Іспанія вимагає у австрійського Міністерства юстиції видати їй Фірташа

StopCor
StopCor

StopCor

Іспанія вимагає у австрійського Міністерства юстиції видати їй Фірташа

Запит на екстрадицію українського мільярдера Дмитра Фірташа надійшов офіційними каналами з Іспанії до Австрії і вивчається прокуратурою Відня.

Про це заявила речниця австрійського відомства, повідомляє Deutsche Welle.

Згідно з процедурою, якщо прокуратура не виявить обставин, які суперечать видачі підозрюваного, справу буде передано до суду. У разі наявності позитивного рішення суду, останнє слово - за австрійським Міністерством юстиції.

"Нам відомі повідомлення в іспанській пресі про нашого клієнта, пана Фірташа. Він категорично відкидає озвучені обвинувачення", - відповіли на запит австрійські адвокати українського олігарха.

Речник Фірташа не повідомив, чи перебуває мільярдер досі у Відні. Після позитивного рішення суду торік українцеві повернули його закордонний паспорт і заставу у 125 мільйонів євро. Фірташу лише треба час від часу відмічатися у правоохоронних органах.

Нагадаємо, у травні 2015 року глава МВС Арсен Аваков заявляв, що Фірташу надіслали повістку за місцем проживання в Австрії.

Зазначимо, у США Фірташа звинувачують у тому, що він за допомогою хабарів на загальну суму у 18,5 млн доларів хотів отримати дозволи на видобуток титану в Індії. Олігарху загрожує до 50 років тюрми і конфіскація всіх активів.

Навесні 2015 року у суді першої інстанції в австрійському Відні Фірташ здобув перемогу, його адвокати домоглися відмови у видачі олігарха до США.

Другие новости

Работникам телемарафона сохранено бронирование от мобилизации

Работникам телемарафона сохранено бронирование от мобилизации

Согласно приказам Минкультуры телеканалы отвечают критериям предприятия, учреждения и организации, которые критически важны для функционирования экономики и обеспечения жизнедеятельности населения в особый период