ПоддержатьУкраїнська

Кредитних боргів «Слуги народу» Тищенка вистачило б українському райцентру на пів року

StopCor
StopCor

StopCor

Кредитних боргів «Слуги народу» Тищенка вистачило б українському райцентру на пів року

Український політикум здригається від гучних корупційних скандалів. Але якщо «плівки Єрмака» вже стали набуттям громадськості, то історія про два мільйони відомого депутата-ресторатора ще майже нікому не відома. Чим заробляє «слуга народу» Тищенко? Дивіться у матеріалі Артема Поліковського.

https://www.youtube.com/watch?v=Tp2bpuRzpbY

Відкриваємо реєстр справ, призначених до розгляду, та шукаємо всі справи у суді, де може фігурувати нардеп. Знаходимо декілька, йдеться справді про гроші.

Зокрема, заочним рішенням Оболонського районного суду Києва у справі за позовом Публічного акціонерного товариства «Укрсоцбанк» про стягнення заборгованості, позовні вимоги були задоволені в повному обсязі.

 Нардеп фігурує в кількох судових справах

Позивач — «Укрсоцбанк». Цю кримінальну справу навіть розглянув суд і зобов'язав Тищенка сплатити заборгованість, розмір якої — увага! — 11 мільйонів гривень. А це, до прикладу, половина річного бюджету невеликого українського міста — як от Хорол на Полтавщині.

Але далі бачимо, що нардеп подав зустрічне клопотання, і перший вирок скасували.

Заявник посилається на те, що суд при винесенні рішення не врахував, що відповідач не був належним чином повідомлений про місце та час розгляду справи, і відповідно він був позбавлений змоги надати свої заперечення щодо заявлених вимог.

А ще в зустрічному клопотанні пан Тищенко вказав цікаву примітку. Нібито борг банку — не 11 мільйонів, а всього 8.

Тож суд розглядатиме цю справу далі.

Другие новости