ПоддержатьУкраїнська

Кучма розповів про плани Зеленського на "нормандську зустріч"

StopCor
StopCor

StopCor

Кучма розповів про плани Зеленського на 'нормандську зустріч'

На сьогоднішній зустрічі "Ялтинської європейської стратегії" в Києві головний парламентар з Тристоронньої контактної групи розповів про те, чого чекає від президента Зеленського на зустрічі в форматі "Нормандської четвірки".

На думку Кучми, Зеленський не піде на швидке оголошення виборів на Донбасі, повідомляє "Укрінформ".

Кучма розповів про плани Зеленського на ''нормандську зустріч''

"Треба знову сідати за стіл переговорів і вирішувати, що для України прийнятно, а що ні. Тому що... йти відразу на вибори на Донбасі, особливий статус, пропозиція Конституцію змінити – вибачте, це не крок для України", – підкреслив Кучма.

Отже, президент Зеленський, найімовірніше, відмовиться від "формули Штайнмайєра". Крім того, експрезидент додав, що, за його інформацією, Володимир Зеленський запропонує "Нормандській четвірці" відведення військ по всій лінії фронту. Для дотримання безпеки й Мінських домовленостей необхідно хоча б 2 км відстані між противниками.

Кучма впевнений, що на цьому етапі говорити про контроль над українсько-російським кордоном ще надто рано. Також журналісти поставили запитання про амністію.

"Масової амністії не може бути в цьому випадку. Амністію повинна пройти кожна людина. І під амністію не повинні потрапляти ті, на чиїх руках кров", – зазначив Кучма.

Другие новости