ПоддержатьУкраїнська

Лондон викрив російську лабораторію з виробництва "Новачка" – The Times

StopCor
StopCor

StopCor

Лондон викрив російську лабораторію з виробництва 'Новачка' – The Times

У Великій Британії продовжують розкривати деталі "справи Скрипаля". Виявилось, що спецслужби дізналися про секретну російську лабораторію, яка створила "Новачок", на четвертий день після розслідування.

Новину повідомляють британські ЗМІ, передає "Преса України".

Впливове британське видання The Times, посилаючись на власні джерела, зазначило про нове відкриття у "справі Скрипаля". Як зазначається, спецслужби Великої Британії знайшли лабораторію, у якій було створено нервово-паралітичну речовину "Новачок". Нею ж отруїли екс-шпигуна Сергія Скрипаля та його дочку Юлію.

Представники британських спецслужби уточнили, що вони з великою ймовірністю встановили місце секретної лабораторії. Однак наразі місце її розташування не розголошується.

Джерело у спецслужбах наголосило, що вийти на слід допоміг науковий аналіз та розвіддані. При чому це було зроблено одразу через кілька днів після того, як почалось розслідування "справи Скрипаля".

За даними The Times, інформацію про те, де був виготовлений "Новачок", була у британських спецслужб на 4 день після розслідування, тобто ще до засідання надзвичайного урядового комітету COBRA.

Нагадаємо, британський прем'єр Тереза Мей звинуватила Росію в отруєнні екс-полковника ГРУ Скрипаля та його дочки. У Кремлі продовжують заявляти про свою непричетність до інциденту. Однак Мей вислала з Великої Британії російських дипломатів, після чого надала іншим країнам розвіддані справи та закликала прогнати геть російських дипломатів. В результаті НАТО скоротило кількість російських представників в альянсі, а понад два десятки країн вислали російських дипломатів додому.

Другие новости