ПоддержатьУкраїнська

Медична Одіссея: у відповідь на пікетування урядової будівлі, МОЗ делегував до ОНМедУ міністерську комісію

StopCor
StopCor

StopCor

Медична Одіссея: у відповідь на пікетування урядової будівлі, МОЗ делегував до ОНМедУ міністерську комісію

Одеський медичний лихоманить уже понад півроку: студенти без дипломів і стипендій, викладачі без зарплати, вибиті двері та розгромлені приміщення. Поплічники Дубініної 6 разів намагались фізично захопити університет. А колектив вишу 20 вересня вчергове пікетував урядові будівлі. Чого зуміли домогтись доведені до відчаю студенті й викладачі – дізнавалась Інна Кучерова.

https://www.youtube.com/watch?v=KXDcG2fGB2E

Цього разу, вперше за весь час протистояння до активістів вийшов представник МОЗ – радник міністра Дмитро Раімов. Він пообіцяв, що в університет приїде комісія, яка розв’яже проблему на місці.

"Вже в понеділок міністр направляє до вас комісію з єдиною зараз метою – зробити кошторис і з'ясувати ситуацію по виплаті зарплати і стипендії. Це найголовніше, все інше буде обговорюватися в міністерстві для того щоб знайти шлях виправлення оцієї управлінської ситуації, яка там сталась", – наголосив посадовець.

МОЗ делегувало до Одеси міністерську комісію

Нагадаємо, попереднього ректора ще влітку минулого року Уляна Супрун всупереч нормам звільнила, а на його місце призначила Костянтина Аймедова. А ще через місяць він передав повноваження Владлені Дубініній, хоча колектив вишу призначив в.о. ректора Юрія Сухіна.

У січні 2019 року Супрун, не визнаючи документи за підписом Сухіна, відмовилася затвердити кошторис на 2019. Весь цей час 3 тисячі співробітників і 8 тисяч студентів не отримують зарплати та стипендії, заблокована оплата комунальних платежів та зупинені ремонти.

Другие новости