ПоддержатьУкраїнська

На боротьбу з російською пропагандою Велика Британія виділила 700 мільйонів фунтів

StopCor
StopCor

StopCor

На боротьбу з російською пропагандою Велика Британія виділила 700 мільйонів фунтів

Коли боротьбу за президентське крісло у США виграв Дональд Трамп, то в РФ відразу почалися тріумфальні святкування.

Голова головного закордонного пропагандистського рупора Кремля телеканалу RT Маргарита Симоньян навіть написала у себе в блозі про те, що хоче покататися по Москві з прапором США, оскільки "вони це заслужили". Пізніше, під час інавгурації Трампа був заарештований їх кореспондент, який крім професійної діяльності вирішив ще й з владою погратися, і здивування тієї самої Симонян, в стилі, за що ж ви так Дональд Джонович.

Любов росіян викликати не так важко

Це трохи нагадує історію з іншим дуже яскравим і талановитим політиком, колишнім мером Лондона, а нині главою МЗС Великої Британії Борисом Джонсоном. Він був одним з ідеологів сумнозвісного Brexit, про який англійці ще пошкодують. Але це його позиція, вона чесна і має право на життя. Взагалі я ніколи не був прихильником Brexit, але я впевнений в тому, що це рішення було прийнято жителями туманного Альбіону абсолютно усвідомлено і боротьба була чесною, тому я поважаю їх рішення, як і всі нормальні люди. Після того, як було оголошено про перемогу прихильників Brexit, Борис Джонсон і Найджел Фарадж стали виглядати в російських медіа дуже славними хлопцями, ще б пак, так послабити Євросоюз – це, звичайно, могли зробити тільки друзі. Що стосується Найджела Фараджа, то він, мабуть, сам не очікував такого результату голосування, і взагалі намагався якомога швидше відійти від будь-якої політичної діяльності. З політичної точки зору він повівся як боягуз, наробив справ і в кущі. З іншого боку Борис Джонсон взявся за роботу, щоб довести всю свою правоту політичної позиції, що також викликає повагу.

Великобританія залишається собою

У Росії, коли раділи Brexit, забули про головну річ, що Велика Британія завжди залишається собою і прекрасно розуміє, яку небезпеку несе в собі Росія, особливо, коли вона захоплює Україну. Таке щеплення вони отримали ще з часів Другої світової війни, очевидно, воно було зроблено правильно, тому що працює досі. Тим більше, що до влади у Великої Британії прийшли люди більш консервативного спрямування, а новий прем'єр-міністр Тереза Мей під час переговорів з Дональдом Трампом, я сподіваюся, прояснить йому всю ситуацію, що таке Росія, і в особливості, що таке її імперський шовінізм. Таким чином росіяни дуже скоро зрозуміють, що краще б там сиділи ліберали та демократи, які хоч і вводять санкції, але по суті панянки з інституту благородних дівиць в порівнянні з консерваторами й республіканцями.

Імперія завдає удару у відповідь

Ось на боротьбу з російською пропагандою Велика Британія виділяє суму в 700 мільйонів фунтів стерлінгів, це в перекладі на долари більш як 800 мільйонів. У документі так і вказується, що гроші підуть на боротьбу з пропагандою Кремля і для зміцнення дружби з країнами Прибалтики та Україною. Тобто посувати вплив Володимира Путіна в Європі будуть його ж зброєю. Ось такий удар у спину від, здавалося б, славних хлопців консерваторів. Потрібно розуміти, що сума, яка виділяється, не є достатньою, оскільки РФ витрачає на свою пропаганду набагато більше, але це вже дає надію, що на Заході нарешті почали розуміти, в чому полягає головна зброя Кремля в її гібридній війні. У майбутньому до цього можуть приєднатися Франція та Німеччина, а гуртом, як відомо, і батька легше бити.

Феномен українців

Мій знайомий запитав мене про те, чому пропаганда Кремля так легко діє на Заході й не працює в Україні. Ну по-перше, це не так, в Україні вона якраз сильно працює, це можна побачити не просто по Криму і Донбасу, але і по інших регіонах, де проросійські настрої у нас до цього часу сильні. Чому вона не так легко працює, як країнах Заходу? Дуже просто, незважаючи на "активну роботу" минстеця у нас в країні війна, яку влаштувала Росія, тому на нас не діють розповіді про "київську хунту". Крім того, складно переконати людину в тому, що вона фашист, розпинає хлопчиків в трусиках, гвалтує бабусь, коли вона цього не робить. От якщо на Заході зіткнуться з Росією безпосередньо, тоді і там пропаганда Кремля перестане діяти, але буде вже пізно. Тому Велика Британія, як розумна країна, грає на випередження, за що їй спасибі.

Джерело: Преса України

Автор: Володя Костик

Другие новости