ПоддержатьУкраїнська

На Харківщині до виборчого списку "Слуги народу" потрапив голова осередку іншої партії

StopCor
StopCor

StopCor

На Харківщині до виборчого списку 'Слуги народу' потрапив голова осередку іншої партії

На думку спеціалістів, підсумки місцевих виборів-2020 є найбільш непередбачуваними, а сам виборчий процес – найбільш складним у новітній історії України. Про численні порушення, зафіксовані на Харківщині, сьогодні під час щоденного брифінгу у медіацентрі "СтопКору" розповів голова Ізюмського міського відокремленого підрозділу ГО "Стоп корупції" Юрій Козлов.

https://www.youtube.com/watch?v=-7a2z2ueqw8&feature=youtu.be

Як відзначив пан Юрій, який наразі балотується на посаду голови Ізюмської ОТГ, чинна кампанія стартувала навіть без наявності необхідної законодавчої бази. Лише на початку жовтня були узгоджені окремі законодавчі положення і кандидати змогли повноцінно розпочати власну агітацію.

Юрій Козлов Фото: СтопКор

Однак місцева влада на чолі з чинним мером Ізюма із самого старту кампанії встигла порушити норми передвиборчої боротьби. Зокрема, за свідченням пана Козлова, все місто було завішане плакатами з символікою політсили "Слуга народу" та портретами провладних кандидатів до органів місцевого самоврядування та претендента на крісло міського голови Марченка.

Понад те, при реєстрації партії "Слуга народу" було допущено цілу низку порушень – як процесуальних, так і щодо окремих персон. Так, у виборчому списку президентської політсили перебуває особа, яка мало того, що є одночасно членом іншої партії, так ще й очолює один з її осередків.

Представники Ізюмського підрозділу ГО "Стоп корупції" за цими фактами спрямували серію запитів до місцевої ТВК, однак у тервиборчкомі на заяви про порушення ніяк не відреагували. Тож наразі ці повідомлення скеровані громадськими активістами вже до органів поліції та прокуратури.

Другие новости

СБУ сообщила о подозрении гендиректору крупнейшего производителя российских 'Калибров'

СБУ сообщила о подозрении гендиректору крупнейшего производителя российских "Калибров"

Чиновник входит в близкое окружение высшего военно-политического руководства России и возглавляет предприятие, которое является главным производителем крылатых ракет "Калибр"