ПоддержатьУкраїнська

"На межі зубожіння" – скільки коштує українцям житло для "бідних" нардепів

StopCor
StopCor

StopCor

'На межі зубожіння' – скільки коштує українцям житло для 'бідних' нардепів

За офіційними даними з порталу Верховної Ради, щомісячна компенсація житла для "бідних" нардепів без столичної реєстрації вартує близько 20 тисяч гривень.

''На межі зубожіння'' – скільки коштує українцям житло для ''бідних'' нардепів

Найменша сума, яка склала 18 тис. 200 гривень, була перерахована слугам народу у лютому. У квітні та червні за проживання відшкодовували 19 тис. 500 грн, в інші місяці – 20 тис. 150 гривень. Загалом, з початку року на житло для кожного з депутатів у цьому списку з бюджету витрачено майже по 158 тисяч гривень.

Якщо ж уважно придивитися до списку "зубожілих" депутатів, то виникає ряд запитань.

Зокрема, під номером 21 можемо побачити Андрія Олексійовича Вадатурського – сина агромагната та співвласника чи не найбільшого агропромислового холдингу "Нібулон". Він же фігурує й у списках тих, хто досить часто безкоштовно користується державним автопарком. Невже справи "Нібулону" настільки погані?

А ось під номером 40 – невловимий депутат-невидимка Андрій Денисенко. Формально до колишнього громадського діяча, зареєстрованого у Дніпрі, питань, здавалося б, немає.

Якщо, звісно, не питати, звідки в його декларації взялись 5 мільйонів готівкою. Та не звертати увагу на те, що Андрій Денисенко є одним з найбільших депутатів-прогульників Верховної Ради цього скликання. Наприклад, засідань свого комітету він за час депутатства відвідав усього 6, решту 64 проігнорував. А результати голосувань свідчать, що на робочому місці пан депутат був присутній усього 39% робочого часу.

''На межі зубожіння'' – скільки коштує українцям житло для ''бідних'' нардепів

Що, втім, не завадило йому отримати ані зарплатню, ані інші компенсації.

Другие новости