ПоддержатьУкраїнська

Українці назвали найкорумпованіший орган в країні

StopCor
StopCor

StopCor

Українці назвали найкорумпованіший орган в країні

Жителі України розповіли, де, на їх думку, корупція глибоко та міцно пустила своє коріння. Так, найбільшим "злом" більшість вважає Верховну Раду України.

Новину передає "Преса України".

Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) провели нове опитування серед українців. Його метою було дізнатись, який орган, на думку жителів України, вони вважають найбільш корумпованим.

За результатами, перше місце дісталось ВРУ. Свій голос віддали 73,2% опитаних, що на 12,6% більше, порівнюючи з даними аналогічного опитування 2015 року. Друге місце дісталось Кабміну, за який проголосували 67,6% опитаних. Це на 12,8% більше, ніж у 2015 році.

Президент та його адміністрація увійшли у трійку лідерів з 66,1%, що на 19,7% більше, ніж у 2015 році. Крім того, українці впевнено заявили, що корупція глибоко та міцно пустила коріння у судовій системі країни. Так вважають 62,2% респондентів. Про те, що отримання медичних послуг корумповане вважають 55,0%. Далі у списку розмістились прокуратура та митний контроль або оформлення митних документів, 54,3% та 51,6% відповідно.

В опитуванні, яке пройшло з 3 липня до 11 серпня в усіх регіонах країни, взяли участь 10 169 респондентів. Статистична похибка не перевищує 1,5%.

Як повідомлялось раніше, у минулому році німецький Фонд імені Фрідріха Еберта, Центр "Нова Європа" та соціологічна компанія GfK Ukraine провели опитування серед молоді України, яка мала відповісти, чого боїться найбільше. Так, на першому місці розмістилась корупція.

Другие новости