ПоддержатьУкраїнська

НАБУ підготувало повідомлення про підозру одному з керівників "Нафтогазу"

StopCor
StopCor

StopCor

НАБУ підготувало повідомлення про підозру одному з керівників 'Нафтогазу'

Національне антикорупційне бюро підготувало повідомлення про підозру в.о. заступнику голови правління НАК "Нафтогаз України" Андрію Пасішнику у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.344 ККУ (втручання у діяльність державного діяча). Про це повідомили у прес-службі НАБУ.

"У середу, 9 березня, детективами Національного антикорупційного бюро України за погодженням із прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури складене письмове повідомлення про підозру виконавчого директора, в.о. заступника голови правління НАК "Нафтогаз України" А.П.Пасішника у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.344 Кримінального кодексу України (втручання у діяльність державного діяча)", - йдеться у повідомленні.

У НАБУ також зазначили, що повідомлення про підозру повинні були вручити А.Пасішнику сьогодні під час допиту у Бюро, який мав відбутися о 12 годині.

Утім, уточнили у відомстві, в ніч з 8 на 9 березня А.Пасішник повідомив детектива, що не зможе з’явитися до НАБУ раніше 1 квітня через термінове відбуття на лікування за кордон.

Тому письмове повідомлення про підозру було надіслане поштою за місцем проживання А.Пасішника у порядку, передбаченому ч.1 ст.278 КПК України. Наразі проводиться перевірка достовірності інформації щодо поважності причини його неявки, резюмували у НАБУ.

Прес-служба відомства нагадує, 3 лютого детективи НАБУ розпочали перевірку фактів, озвучених Міністром економічного розвитку і торгівлі Айварасом Абромавичусом щодо можливого втручання в роботу МЕРТ з боку народних депутатів.

Досудове розслідування щодо інформації, наданої Абрамавичусом триває.

Другие новости