ПоддержатьУкраїнська

Нардепи розглянуть питання про введення візового режиму для росіян

StopCor
StopCor

StopCor

Нардепи розглянуть питання про введення візового режиму для росіян

Верховна Рада цього тижня розглядатиме питання про запровадження візового режиму  при в'їзді на територію України. Цю інформацію підтвердили у партії "Народний фронт". На разі проводиться оцінка, чи вдасться набрати достатню кількість голосів.

Новину повідомляє "Преса України".

За даними одного з українських видань, фракції ще на минулому тижні повинні були провести звірку голосів, щоб зрозуміти, наскільки реально провести результативне голосування за введення віз з РФ. У разі, якщо б голосів вистачало, на цьому тижні питання мали б винести на голосування в сесійний зал.

Проте результати звірки поки невідомі. При цьому джерела видання стверджують, що ймовірність голосування цього тижня за візовий режим з Росією залишається високою.

За словами заступника голови фракції "Народний фронт" Андрія Тетерука, зараз в парламенті також проводиться роз'яснювальна робота щодо даного питання.

"На мій погляд одразу після отримання Україною безвізу, наступне стратегічне питання, яке потрібно вирішити у парламенті, – це введення візового режиму з РФ. Для цього потужно працюємо… Введення візового режиму буде адекватною відповіддю української влади на всю ту агресію, яка відбувається впродовж останніх років. І для цього робиться все можливе, і правильно ви зауважили, що зараз підбиваються підсумки та кількість голосів народних депутатів, які готові за це голосувати, проводиться роз'яснювальна робота і ми повинні здійснити цей відповідальний крок і ввести візовий режим з РФ", – сказав він.

Нагадаємо, наприкінці грудня минулого року глава українського парламенту Андрій Парубій заявив, що після остаточного формування спільної позиції у Верховній Раді в 2017 році може бути прийнято рішення про введення віз з РФ.

Другие новости