ПоддержатьУкраїнська

Незадекларовані статки Рожкової з НБУ оцінили у 25 мільйонів гривень (відео)

StopCor
StopCor

StopCor

Незадекларовані статки Рожкової з НБУ оцінили у 25 мільйонів гривень (відео)

Розкішні маєтки, столична нерухомість та годинники вартістю мільйон гривень – активи «правої руки» голови правління НБУ Катерини Рожкової вражають. Утім, скандальна мільйонерка у власних деклараціях демонструє далеко не все. Які багатства приховує чиновниця та чи причетні до їхньої появи російські банкіри та державна зрада? Дізнавайтесь із нашої рубрики «За парканом».

https://www.youtube.com/watch?v=Y3FgkJlSQgA&feature=youtu.be

Село Мархалівка на Київщині – саме тут задекларувала будинок Катерина Рожкова. Його площа – 300 квадратів, а зведене обійстя на ділянці 15 соток.

«СтопКор» знайшов свідків, які стверджують, що маєток фінансистка продала ще восени 2019-го. І не за копійки, а за 100 тисяч доларів. Проте даних про прибуток від продажу будинку у декларації чиновниці за 2019 рік немає.

Ще одне житло, що належить Рожковій – столична квартира, на 12-му поверсі нової висотки. Її вартість – близько 150 тисяч доларів, однак жінка там не проживає. За словами консьєржки, в апартаментах мешкає син банкірки, а от донька – в Америці.

Сама ж пані Катерина живе на столичних Осокорках – у будинку на 120 кв. м на ділянці 9 соток, вартістю близько 4 млн грн. Утім, у деклараціях банківської леді за попередні роки цього будинку не знайти: вона задокументувала його лише цьогоріч, після серії гучних скандалів.

 Обійстя на столичних Осокорках з'явилось у декларації Рожкової лише цьогоріч Фото: СтопКор

Крім того, Рожкова володіє садовим будинком та 12 сотками землі на Київщині вартістю близько 700 тисяч гривень та двома гаражами в столиці. Їздить жінка «Хондою» 2008 р.в., а також колекціонує коштовні годинники – їх у неї щонайменше п’ять загальною вартістю понад мільйон гривень.

На рахунках чиновниці – ще близько мільйона гривень, а на руках – 300 тисяч доларів готівкою. Загалом статки банкірки, за даними «СтопКору», складають не менше 25 мільйонів гривень. І все це – при зарплаті у 3,9 млн грн за рік.

Нагадаємо, Катерина Вікторівна – перша заступниця голови правління Нацбанку Якова Смолія. Її прізвище фігурує в низці корупційних та етичних скандалів. Чиновницю підозрюють у фінансових махінаціях та зв’язках з російськими олігархами. Рожкова – фігурантка кількох кримінальних проваджень, одне з яких стосується державної зради керівництва НБУ.

Другие новости