ПоддержатьУкраїнська

Обійстя на 10 мільйонів: журналісти розшукали незадекларований маєток голови КСУ Тупицького

StopCor
StopCor

StopCor

Обійстя на 10 мільйонів: журналісти розшукали незадекларований маєток голови КСУ Тупицького

Як розмістити будинок на понад 200 квадратів, басейн та навіть ціле озеро на невеликій ділянці у 7,5 сотки? Секретами зонування міг би поділитись голова Конституційного Суду України Олександр Тупицький, який просто об’єднав свій наділ із ще кількома у велике спільне обійстя. Щоправда, у декларації про це – анічичирк. Тож знімальна група «СтопКору» навідалась до Василькова під Києвом.

https://www.youtube.com/watch?v=SB39Q_MINIg

Голова Конституційного Суду України Олександр Тупицький задокументував ділянку у Василькові на Київщині. Її площа, згідно з декларацією посадовця, – лише 7,5 сотки, а вартість – трохи більше 68 тисяч гривень. Відповідно до реєстру нерухомості, землю між вулицею Дармостука й провулком Кошмана очільник КСУ придбав у серпні 2019-го.

Щоправда, ділянка, яку декларує Тупицький, не має окремого заїзду, натомість об’єднана ще з чотирма наділами в спільне подвір’я, де стоїть будинок на 211 квадратів, а також господарчі споруди, басейн, дитячий майданчик та штучне озеро. Загальна площа маєтку – 30 соток. А приблизна вартість сягає 10 млн грн.

 Загальна площа обійстя 30 соток, а вартість - 10 млн грн Фото: скріншот

Частина ділянок та сам будинок зареєстровані на уродженку Донецька Ларису Ковпаченко. Однак на його подвір’ї «СтопКор» зафіксував білий позашляховик, візуально подібний до БМВ Х6. Саме такий фігурує в останній декларації Тупицького.

«СтопКор» нагадує: стаття 368-2 ККУ «Незаконне збагачення» передбачає кримінальну відповідальність.

Другие новости

На Волыни обнаружили двух водителей, управлявших транспортом с поддельными документами

На Волыни обнаружили двух водителей, управлявших транспортом с поддельными документами

Во время обычной проверки документов в Ковеле полицейские столкнулись с неожиданной находкой — поддельным водительским удостоверением, которое стало первым из двух случаев этого дня на Волыни