ПоддержатьУкраїнська

Переможці виборів: 14 активістів «Стоп корупції» здобули перемогу 25 жовтня

StopCor
StopCor

StopCor

Переможці виборів: 14 активістів «Стоп корупції» здобули перемогу 25 жовтня

Серед регіональних активістів «Стоп корупції» — двоє голів територіальних громад, ще 12 членів організації у семи областях України стали депутатами місцевих рад. Про це свідчать результати підрахунку голосів на місцевих виборах-2020.

 Переможці місцевих виборів Ілюстрація: СтопКор

Микола Панчук став головою Гощанської ОТГ Рівненської області, а Віктор Ладуха очолив Буринську ОТГ на Сумщині.

На Київщині: активістка Людмила Чвйковська стала депутаткою Броварської районної ради, а Анастасія Переяславська — Бучанської міської ради.

Найбільше перемог здобули стопкорівці на Кіровоградщині: Юрій Новак і Володимир Похілов стали депутатами Кіровоградської обласної ради, Віктор Дудін і Роман Шумейко – депутатами Олександрівської районної ради.

Аж трьома активними стопкорівцями відразу поповнилась Марганецька міська рада Нікопольського району на Дніпропетровщині.

Там виборці підтримали Миколу Лук’яненка та подружжя Сергія і Гульнару Хникіних. Також депутатом П’ятихатської міської ОТГ Дніпропетровщини став Сергій Саламаха.

На Донеччині депутаткою у Горлівці стала Ольга Землянко. Трохи не вистачило голосів для перемоги Володимиру Рибалкіну у Святогірську.

На Харківщині депутатом Ізюмської міської ради став Юрій Козлов.

«Достойний результат. При нульовому рекламному бюджеті. Це і є найкращий показник ефективності роботи відокремлених підрозділів. Якщо Юрій Козлов дійсно відстоює права жителів Ізюму, йому не потрібна реклама за місяць до голосування», — зазначив співзасновник і координатор ГО «Стоп корупції» Роман Бочкала у «Facebook».

https://www.facebook.com/100001271968269/posts/3685928024792893/?d=n

Він повідомив, що зовсім трохи не вистачило до перемоги Володимиру Рибалкіну зі Святогірська, Михайлу Новосельцеву з Генічеська, активістам зі Славського, Роману Симутину з Броварів.

«Не опускаємо руки! Там просто перемогли гроші. І на жаль, програють виборці. Але це не трагедія. Громадська діяльність продовжується», — підтримав учасників виборчих перегонів координатор «Стоп корупції».  

Він зі здивуванням підкреслив, що деякі потужні осередки, такі як львівський, взагалі на вибори не йшли. 

Голова Львівського осередку Віктор Палас прокоментував це так: «На все свій час».

«Врешті, це не самоціль. Новий статус сприймаємо як нові можливості. Тепер буде більше інструментів для контролю над використанням бюджетів місцевих рад. Дякую за підтримку!» — підкреслив Роман Бочкала.

Зазначимо, що активісти регіональних відокремлених підрозділів «Стоп корупції» приймали рішення про участь у виборах самостійно та йшли кандидатами від різних політичних партій або як самовисуванці. Громадська організація «Стоп корупції» не є політичною партією, а отже не є суб’єктом виборчих перегонів.

Натомість представники ВГО «Стоп корупції» були офіційними спостерігачами ЦВК на місцевих виборах-2020 і в рамках проєкту «Стоп політичній корупції» фіксували порушення у тих регіонах, де працюють осередки організації. За результатами моніторингу стопкорівці представили звіт.

Нагадаємо, «Стоп корупції» нараховує вже 80 відокремлених підрозділів  в усіх регіонах України.

Другие новости