ПоддержатьУкраїнська

Після статті "СтопКору" в Овруцькій ОТГ взялися за українізацію

StopCor
StopCor

StopCor

Після статті 'СтопКору' в Овруцькій ОТГ взялися за українізацію

За 5 днів після публікації статті "СтопКору" щодо проблем українізації на Овруччині виконком Овруцької міської ради несподівано взявся за зміни старих радянських назв у населених пунктах Овруцької ОТГ. Про це повідомив депутат Овруцької міськради та керівник регіонального підрозділу "Стоп корупції" Петро Левківський.

 Фото: 5 канал

5 серпня відбулося позачергове засідання виконкому Овруцької міської ради. Серед питань порядку денного про житлово-комунальне господарство, соціальну сферу та санітарний стан міста несподівано з'явилося питання про заходи з перейменування вулиць Овруцької ОТГ.

"Про початок громадських обговорень та затвердження заходів щодо перейменування вулиць та провулків, які знаходяться в населених пунктах Овруцької міської територіальної громади. Інформує: Першко О.М. – начальник юридичного відділу міської ради", — йдеться в офіційному повідомленні.

Цікаво, що розпорядження про скликання позачергового засідання підписано міським головою Овруча наступного робочого дня після публікації на ресурсі "СтопКор" статті "Мрія – українізація: на кордоні з Білоруссю депутат-стопкорівець долає корупцію". Матеріал присвячений голові Овруцького відокремленого підрозділу ВГО "Стоп корупції" та депутату Овруцької міської ради Петру Левківському. Депутат розповів журналістам про проблеми декомунізації в одному з найбільш "червоних" регіонів Житомирщини – Овруцькому. Через кілька днів після публікації питання українізації Овруцької ОТГ постало як невідкладне на засіданні виконкому ради.

Очільник Овруцького осередку "Стоп корупції" нагадав, що у 2016 році йому довелося займатися декомунізацією практично одному, з великим опором із боку місцевої влади.

Тоді зміна радянських назв відбулася лише в місті Овруч. Але коли утворилася Овруцька громада, до неї увійшли села, де залишилися комуністичні назви.

"Місцева влада постійно українізацію блокує, або займається профанацією. І громаді, і владі було, як зазвичай, байдуже. А в мене самого до цього не доходили руки, бо займався нагальними соціальними питаннями. І, о, диво! — після виходу статті "СтопКору" про мою участь у процесі декомунізації Овруччини 5 серпня Овруцький виконком, повністю підконтрольний міському голові-українофобу, ні з того ні з сього приймає рішення про початок громадських слухань із перейменування вулиць і провулків Овруцької громади! Будемо сподіватися, що нам вдасться скерувати цей запізнілий процес у контексті українізації нашого регіону!" — коментує Петро Левківський.

"СтопКор" готує продовження статті "Мрія – українізація" про керівника Овруцького підрозділу "Стоп корупції". Публікацію заплановано на 7 серпня.

Зазначимо, "СтопКор" повідомляв, що в Овруцькій громаді на Житомирщині заступницю міського голови звинувачують у тому, що вона сфальсифікувала результати конкурсу на посаду директора середньої школи на користь своєї приятельки.

Другие новости