ПоддержатьУкраїнська

Порошенко відреагував на ескалацію конфлікту на Донбасі

StopCor
StopCor

StopCor

Порошенко відреагував на ескалацію конфлікту на Донбасі

Президент України Петро Порошенко відреагував на те, що російсько-терористичні сили не дотримуються режиму тиші, про який українська сторона домовилася з ними з 1 квітня. Він розповів про заходи, до яких вдасться, якщо обстріли будуть продовжуватися.

Порошенко відреагував на ескалацію конфлікту на Донбасі

Новину повідомляє "Преса України".

"Якщо Росія не продемонструє готовність припинити вогонь та запровадити безпековий пакет, наші європейські партнери готові продовжити санкції проти РФ як ефективний механізм мотивації Росії дотримуватися взятих на себе зобов'язань", – заявив Порошенко на прес-конференції.

"За останній час з боку РФ не було дотримано жодного дня домовленості про припинення вогню. Вчора ми побачили різку ескалацію – кількість обстрілів зросла в три рази, загинув український військовий. Активно застосовується стрілецька зброя", – констатував лідер країни.

"Під час останньої телефонної розмови з Федеральним Канцлером Німеччини Ангелою Меркель та Президентом Франції Франсуа Олландом домовились ініціювати включення в порядок денний зустрічі в Нормандському форматі, де будемо рішуче вимагати дотримання Мінських угод та запропонуємо дорожню карту реалізації процесу", – додав Порошенко.

Нагадаємо, 48 випадків порушення тиші у зоні АТО з боку російсько-терористичних сил нарахували ЗСУ. 3 квітня на фронті загинули двоє українських бійців і були поранені п'ятеро. Штаб констатує чергову ескалацію.

Другие новости