ПоддержатьУкраїнська

Порошенко запропонував встановити іменні стипендії Героїв Небесної Сотні

StopCor
StopCor

StopCor

Порошенко запропонував встановити іменні стипендії Героїв Небесної Сотні

Сьогодні, 20 лютого, під час проведення зустрічі з родинами Героїв Небесної Сотні, Петро Порошенко запропонував встановити в Україні іменні стипендії, названі на честь п'яти наймолодших за віком загиблих учасників Революції Гідності. Таку фінансову допомогу в майбутньому отримуватимуть найкращі студенти та науковці навчальних закладів України.

Про це повідомили в прес-центрі президента.

"Хоча пройшло 3 роки, але ми й сьогодні відчуваємо нестерпний біль через втрату близьких та рідних, друзів та побратимів, через втрату співвітчизників та героїв. Вони назавжди лишаться в наших серцях і пам'яті", ' наголосив лідер України.

Для того, щоб українці ніколи не забували про загиблих героїв під час Революції Гідності, президент повідомив, що найближчим часом в Україні з'явиться  Меморіал Пам'яті Героїв  Небесної Сотні, проект якого на даний момент уже розпочали розробляти.

Крім того, він закликав прем'єр-міністра Гройсмана та інших політиків, аби вони підтримали його ініціативу щодо започаткування в Україні іменних стипендії, які носитимуть імена п'яти Герої Небесної Сотні.

"Прошу прем'єр-міністра та уряд, щоб підтримали мою ініціативу щодо встановлення державних іменних стипендій на честь Героїв Небесної Сотні для найкращих студенті, молодих науковці та учнів", – закликав Порошенко.

За його словами, стипендії мають носити імена наймолодших загиблих учасників Майдану. Серед них: Назар Войтович, Устим Голоднюк, Роман Гурик, Дмитро Максимов та Юрій Поправка.

"Вважаю доречним, аби такі стипендії були встановлені у тих університетах, де загиблі мріяли навчатися", – додав лідер України.

Раніше повідомлялося, що Петро Порошенко вшанував пам'ять полеглих під час Майдану співвітчизників. Під час промови він наголосив, що Небесна Сотня підштовхнула Україну до будівництва європейської держави.

Другие новости