ПоддержатьУкраїнська

Припинено перейменування УПЦ МП: стало відомо, яке рішення прийняв суд

StopCor
StopCor

StopCor

Припинено перейменування УПЦ МП: стало відомо, яке рішення прийняв суд

Закон про перейменування УПЦ набрав чинності в кінці грудня минулого року. В УПЦ МП його вважають антиконституційним.

Як стало відомо з повідомлення прес-служби Окружного адмінсуду Києва, судом зупинено процес перейменування Української православної церкви (УПЦ, в канонічній єдності з московським патріархатом).

Вона зобов'язана була до 26 квітня розпочати вказувати в назві свою приналежність до Російської православної церкви, передає "Діалог.UA".

Окружний адміністративний суд міста Києва розглянув заяву про забезпечення позову у справі про скасування наказу Міністерства культури України, згідно з яким Київська Митрополія Української Православної Церкви та ряд релігійних організацій повинні внести зміни у свої офіційні назви та подати відповідні зміни до свого статуту на реєстрацію до 26 квітня 2019 року", – йдеться в повідомленні суду.

Відзначається, що суд задовольнив заяву УПЦ про забезпечення позову тому, що невжиття таких заходів може суттєво ускладнити або зробити неможливим відновлення порушених або оспорюваних прав або інтересів позивача.

Ба більше, як відзначили в суді, реалізація зараз оспорюваного акта може привести до того, що: "держава почне втручатися у сферу діяльності релігійної організації". До речі, суд залучив до процесу понад 260 релігійних організацій як третіх осіб.

Другие новости