ПоддержатьУкраїнська

Родина українського омбудсмена Сушкевича веде бізнес в анексованому Криму – дозволив Путін

StopCor
StopCor

StopCor

Родина українського омбудсмена Сушкевича веде бізнес в анексованому Криму – дозволив Путін

Непрозорі торги та завищені втричі витрати: моніторинг закупівель центру «Інваспорт» показав, що майже всі тендери було проведено за переговорною процедурою – без жодної конкуренції та жодної економії. Що приховує від журналістів засновник центру та уповноважений Президента Валерій Сушкевич? І яким чином його родина пов’язана з країною-агресором? Дивіться у сюжеті.

Представники «СтопКору» кілька разів намагалися зв’язатися з «Інваспортом» та самим Валерієм Сушкевичем. Спрямували інформаційний запит, проте відповіді так і не отримали. Телефонувати виявилося так само марним – всі відверто ігнорують журналістів.

Воно й не дивно. Адже розповідати про корупцію ані «Інваспорт», ані Валерій Михайлович вочевидь не мають бажання.

Згідно з декларацією, родина Сушкевичів має 4 квартири, дві з них розташовані у самісінькому серці столиці – на вулиці Інститутській. Орієнтовна вартість такої нерухомості коливається в межах пів мільйона доларів США.

 Родина омбудсмена має 4 квартири Фото: скріншот

Доходи родини вимірюються здебільшого у валюті. Загалом Сушкевичі зберігають понад 7 млн грн.

Та найбільше нашу увагу привернула реабілітаційна база у Євпаторії, директором якої і нині є син Валерія Сушкевича – Олександр. Найцікавіше у цій історії те, що він і досі працює на користь країни-агресора.

Так, у 2015 році, коли Україна вже рік втрачала сотні і тисячі своїх добровольців та бійців у війні з Росією, Сушкевич-молодший як господар приймав у Центрі Всеросійський культурно-спортивний освітній фестиваль «Кримська осінь-2015» і, зокрема, так званого голову Криму і свого «патрона» Сергія Аксьонова.

 У 2015-му Сушкевич-молодший приймав у Центрі ''голову Криму'' Аксьонова Фото: скріншот

Аби утримати своє майно у власності, Валерій Сушкевич відразу після анексії Криму Росією зустрівся з Путіним – двічі, причому остання зустріч тривала аж 40 хвилин. За словами самого Сушкевича, сорокахвилинну розмову з президентом Путіним він завершив проханням «зберегти центр паралімпійської і дефлімпійської підготовки «Україна» в Євпаторії».

Другие новости

Руководителя отделения больницы во Львовской области поймали на взятке за фиктивную инвалидность уклонистам

Руководителя отделения больницы во Львовской области поймали на взятке за фиктивную инвалидность уклонистам

Врачи выдавали фальшивые медицинские заключения о состоянии здоровья "пациентов", на основании которых военнообязанные признавались непригодными к службе