ПоддержатьУкраїнська

Сидоренко з ЄДАПСу ховає крадені гроші на офшорному Кіпрі

StopCor
StopCor

StopCor

Сидоренко з ЄДАПСу ховає крадені гроші на офшорному Кіпрі

Одна з наймасштабніших корупційних схем за часів незалежної України у сфері випуску документів суворої звітності: держава надала приватній структурі доступ до власних баз даних, а вартість копійчаних бланків підскочила до небес. Та компанія-правонаступниця сумнозвісного ЄДАПС готується знову обікрасти українців – цього разу під гаслом "цифровізації". Докладніше про це – у сюжеті Христини Кришихи.

https://www.youtube.com/watch?v=f4uQ083ivv8

Як з’ясували журналісти-розслідувачі, концерн ЄДАПС продали та перейменували тільки на папері – щоб позбутися колишнього шлейфа корупціонерів. Не важко довести, що бізнесом нинішньої Industrial Innovation Group так чи інакше керує той самий Юрій Сидоренко. А це співзасновник або навіть краще сказати батько ЄДАПС.

По-перше, у ТОВ "ЄДАПС-ПРИНТ" та в Industrial Innovation Group одна і та сама юридична адреса – Київська область, місто Славутич, вулиця Лісна, 4.

Далі, ЄДАПС змінює свою назву на Industrial Innovation Group 12 липня 2015 року і тільки 20 липня 2018 року Юрій Сидоренко перестає бути кінцевим бенефіціаром компанії.

Цього ж дня в компанію додають нових засновників.

''Нові'' засновники пов'язані з ''батьком'' ЄДАПС Юрієм Сидоренком

Один з них – Таріям Матар Мохамед Таріям з Об'єднаних Арабських Еміратів, пов'язаний з Юрієм Сидоренком через компанію National Security Ventures FZE., якою на 100% володіє все той же Юрій Сидоренко.

Ще одним засновником IIG вписують Ірину Михайлівну Обиденко. В минулому вона – топменеджер консорціуму ЄДАПС.

І дуже передбачувано, в списку засновників IIG з'являється ряд класичних офшорних компаній: кіпрська – "Йолан Інвестменс Лімітед", "Прідетоп КО ЛТД" з Сейшельських островів та "Рітейл Інвестменс 2016 АГ", Швейцарія.

Пані на світлині - директор консорціуму Ірина Обиденко

Тож виходить, що ЄДАПС перейменували та вивели в офшори для того, щоб приховати дані про реального власника IIG.

"Кожен контингент і кожна територія мають свою офшорну юрисдикцію. Там спрощена система оподаткування, там не треба показувати кінцевого бенефіціара. І ось у цих юридичних зонах людина може залишатися інкогніто. Часом це зручно – для політиків, наприклад", – коментує голова ГС "Асоціація власників малого та середнього бізнесу" Руслан Соболєв.

Другие новости

Британия советует своим гражданам избегать любых поездок в Украину, — сайт британского правительства.

Британия советует своим гражданам избегать любых поездок в Украину, — сайт британского правительства.

Исключение британского правительства касается Закарпатской, Ивано-Франковской, Тернопольской, Черновицкой, Львовской, Волынской, Ровенской и Житомирской областей