ПоддержатьУкраїнська

Справу прокурора, який пропонував конкурсній комісії НАБУ хабар, направили до суду

StopCor
StopCor

StopCor

Справу прокурора, який пропонував конкурсній комісії НАБУ хабар, направили до суду

Обвинувальний акт стосовно прокурора, який пропонував конкурсній комісії НАБУ хабар, направили до суду. Про це повідомляють у прес-службі ГПУ.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила до суду справу стосовно прокурора ГПУ, який пропонував 10 тисяч доларів хабара за влаштування до Національного антикорупційного бюро України.

Прокурор планував влаштуватися на посаду керівника/заступника керівника підрозділу детективів НАБУ.

Досудове розслідування у цій справі завершено. На майно підозрюваного накладено арешт. Крім того, за результатами позиції органів досудового розслідування та процесуальних керівників у провадженні, підозрюваного звільнено із органів прокуратури України.

Прокурор обвинувачується у правопорушенні за ч.4 ст.369 КК України (пропозиція службовій особі, яка займає особливо відповідальне становище, надати їй неправомірну вигоду за вчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує таку вигоду, дій з використанням наданої їй влади чи службового становища).

Йому загрожує покарання у вигляді позбавленням волі строком від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, 17 лютого, детективи НАБУ затримали прокурора Генеральної прокуратури України, який пропонував хабар у сумі 10 тисяч доларів США (близько 270 тис. грн) членам конкурсної комісії НАБУ.

Прокурора було взято під цілодобовий домашній арешт строком на 60 днів з вилученням закордонного паспорту.

Другие новости