ПоддержатьУкраїнська

В Апеляційному суді Києва розглядають справу про незаконне будівництво в Биківні

StopCor
StopCor

StopCor

В Апеляційному суді Києва розглядають справу про незаконне будівництво в Биківні

Активісти "Стоп корупції" взяли участь судовому засіданні в Апеляційному адміністративному суді м. Києва, де розглядалась апеляція голови ОСН Биківні Миколи Косинця на ухвалу судді першої інстанції Кобилянського. Суддя відмовив в задоволені клопотання про зупинення незаконного будівництва до вирішення справи по суті.

Подробиці повідомив журналіст проекту Олег Болотський.

"Микола Косинець оскаржує незаконне рішення Київської міської ради від 14.04.2016 року № 330/330 щодо затвердження детального плану території Биківні. Київська міська рада повинна надати докази законності будівництва ЖК "Лісова казка".. А доказів нема, є службова підробка. Відтак, доведеться виносити ухвалу про забезпечення позову, зупиняти незаконне будівництво.. Забудовники Комфорт Лайф 2000, які є по суті підрядчиками, склали договір з орендарями земельної ділянки Аглайс про співпрацю. Призначенням земельної ділянки було будівництво триповерхової розважальної будівлі, але для забудовника це не стало перешкодою для будівництва 12-ти поверхових будинків з 4-х секцій на 850 квартир", – повідомив деталі справи журналіст.

За даними "СтопКору", люди, які купили квартири в цьому будинку, стали заручниками, оскільки фундамент будівлі дав тріщину, а інвестиційний договір можна розірвати тільки через суд.

"Окрім того, у 2003 році Омельченко за згодою з корупціонером Легезою захоронили в цьому кар'єрі дуже токсичні відходи дусту та ртуті. На місті будівництва ще 20 років тому був кар'єр. В якому брали пісок для будівництва Биківнянського мосту. Будівельники в гонитві за надприбутками не дослідили умови будівництва та не слухали громаду, а за результатами досліджень ще радянських спеціалістів, під всією Биківнею знаходиться підземне озеро на глибині 20 метрів, фундамент розрахований на триповерхову будівлю розваг", – додав журналіст Олег Болотський.

Нагадаємо, у грудні минулого року активісти "Стоп корупції" долучилися до акції протесту, яку проводили жителі селища Биківня, що у Деснянському районі столиці. Тоді люди на знак протесту проти вирубки Биківнянського лісу перекрили Броварське шосе і вимагали приїзду міського голови Віталія Кличка.

"Місцевий корупціонер Легеза, захопивши владу в Биківні, розпродав весь Биківнянський ліс. Обурені мешканці Биківні перекрили Броварське шосе, але при цьому не порушували жодного закону. Люди мирно ходили по переходу в районі посту ДАІ, вимагаючи приїзду мера Кличка. Протестувальники виступали за негайне втручання міського голови і зупинення свавільних рішень місцевого чиновника Легези, який продав 1400 ділянок Биківнянського лісу з подальшою його вирубкою і забудовою", – нагадали активісти "Стоп корупції".

Другие новости