ПоддержатьУкраїнська

У Харкові обласна прокуратура співпрацює з громадськістю для захисту журналістів

StopCor
StopCor

StopCor

У Харкові обласна прокуратура співпрацює з громадськістю для захисту журналістів

2 липня у Харківській обласній прокуратурі пройшла нарада за участі першого заступника прокурора області з представниками громадської ради при ОДА щодо взаємодії з питань захисту журналістів. Подробиці розповів учасник робочої зустрічі, член громадської ради та керівник регіонального підрозділу «Стоп корупції» Сергій Усов.

 Керівник Харківського регіонального підрозділу ''Стоп корупції'' Сергій Усов. Фото: СтопКор

«Робоча зустріч із приводу нападів на журналістів у Харкові та Харківській області пройшла під головуванням першого заступника керівника обласної прокуратури Володимира Лимаря, за участі слідчих та дізнавачів Харківського районного управління поліції №3, а також представників громради при облдержадміністрації. Обговорили проблеми захисту журналістів і домовилися про співпрацю в рамках міжвідомчої робочої групи», — повідомив голова харківського обласного підрозділу та журналіст інформаційного агентства «Стоп корупції ТВ» Сергій Усов.

Учасники зустрічі домовилися про залучення представників громради при ОДА до роботи спеціальної міжвідомчої комісії з захисту представників ЗМІ.

Нещодавно при Харківській обласній прокуратурі було створено міжвідомчу робочу групу, до якої ввійшли  прокурори, співробітники Національної поліції, Служби безпеки та Державного бюро розслідувань. Робоча група опікуватиметься питаннями  протидії кримінальним правопорушенням, вчиненим стосовно журналістів, а також ефективного розслідування фактів переслідування та перешкоджання професійній журналістській діяльності.

 «Учасники зустрічі також повідомили про хід розслідування у справі нападу на журналіста «Стоп корупції».

Безпосередні відповідальні — слідчі і дізнавачі — зачитали матеріали справи. Перший заступник прокурора області вказав на деякі недоліки. І дав два тижні для їх усунення. 14 липня буде новий звіт щодо розслідування», — повідомив Сергій Усов.

Зазначимо, навесні 2021 року на харківського журналіста «Стоп корупції» Сергія Усова під час проведення ним розслідування було скоєно напад.

«Дуже вдячні керівництву обласної прокуратури за увагу до проблеми захисту прав журналістів. Ми відчуваємо на собі: взаємодія є! Сподіваємося на плідну співпрацю з цього питання. Адже саме журналісти-розслідувачі, які під час роботи над викриттям корупції стикаються з високим ступенем ризику, потребують серйозного захисту», — зазначив харківський журналіст і громадський діяч.

Сергій Усов закликав представників ЗМІ Харкова й області, які потребують захисту або права яких були порушені під час виконання ними професійних завдань, звертатися до регіонального підрозділу «Стоп корупції».

Другие новости