ПоддержатьУкраїнська

У Кривому Розі гальмують справу про ДТП: батько винуватця балотується від "Слуги народу"

StopCor
StopCor

StopCor

У Кривому Розі гальмують справу про ДТП: батько винуватця балотується від 'Слуги народу'

Численні травми й тривале лікування: у Кривому Розі 11-річний хлопчик потрапив під колеса автівки місцевого "мажора". Син кандидата від "Слуги народу" Дмитра Шевчика збив дитину просто на пішохідному переході. Чому горе-водію й досі не вручили підозри? Дізнавалась Марія Гураль.

https://www.youtube.com/watch?v=hZEhkgZjNKI

Активісти впевнені: завдяки впливовості батька винуватця ДТП справу можуть взагалі не розслідувати. Тож правозахисники провели масштабну акцію протесту під місцевим відділком поліції.

Зокрема, представники столичного офісу ВГО "Стоп корупції" та активісти з криворізького відокремленого осередку приїхали під стіни відомства, щоб дізнатися від органів досудового розслідування, що дійсно відбувається з кримінальним провадженням щодо Марка Шевчика.

Правозахисники провели акцію протесту під відділком поліції Фото: СтопКор

Поспілкуватись з мітингувальниками вийшов заступник керівника поліції Сергій Єгоян та керівник відділу ДТП Євгенія Чепурненко, яка розповіла про стан розгляду справи.

За її словами, судово-медичною експертизою займаються фахівці органів охорони здоров'я, які не належать до структури МВС, і дослідження триватиме щонайменше місяць, після чого може бути продовжене за клопотанням.

В якому статусі Марк Шевчик приходить на допити – активістам так і не повідомили. Щоб з'ясувати це, мітингувальники попрямували до місцевої криворізької прокуратури №3. Проте до правозахисників ніхто так і не вийшов, не хотіли приймати навіть звернення, тож його довелось залишити в поштовій скриньці. Аналогічна ситуація – й у прокуратурі Дніпропетровської області.

Активісти підозрюють, що розслідування гальмують навмисно Фото: СтопКор

Натомість у головному управлінні Нацполіції Дніпропетровщини журналістам надали розгорнуту відповідь щодо перебігу розслідування.

"У нас є кримінальне провадження, воно не затягується, проходить в рамках досудового розслідування. Зараз проводяться невідкладні дії, а саме – триває автотехнічна експертиза. Вона має свої терміни, окрім цього 29 вересня ініційовано проведення судмедекспертизи. Тому перспектива направлення справи до суду є", – повідомила заступник начальника відділу комунікації ГУНП в Дніпропетровській області Ольга Кузнецова.

Однак попри такі заяви представників правоохоронних органів, люди підозрюють, що справу можуть спустити на гальмах, аби не псувати виборчу кампанію Шевчика-старшого, який балотується у мери Кривого Рогу. Тож "СтопКор" й надалі пильнуватиме за розвитком ситуації.

Другие новости