ПоддержатьУкраїнська

У Рівному – яйця, в Чернігові – лампочки: виборцям роздають подарунки з портретами кандидатів

StopCor
StopCor

StopCor

У Рівному – яйця, в Чернігові – лампочки: виборцям роздають подарунки з портретами кандидатів

Агітаційна кампанія набирає обертів, та чим більше політреклами на вулицях – тим швидше заповнюються місцеві смітники. Побільшало й їстівних презентів для виборців. Підсумки моніторингу місцевих перегонів-2020 за тиждень підбив голова правління ГО «Стоп корупції» Ігор Бондарчук в ході брифінгу, що відбувся у медіацентрі «СтопКору» у п’ятницю, 9 жовтня.

https://www.youtube.com/watch?v=siAC8M5cU_U&t=744s

У населених пунктах України останнім часом побільшало агітпродукції від політсил та окремих кандидатів, що намагаються таким чином здобути прихильність електорату. Однак таке перенавантаження «агітками» призводить до того, що виборці ставляться до політичної реклами як до сміття, викидаючи численні брошури безпосередньо поруч із агітаційними наметами, де їх роздають.

 Ігор Бондарчук Фото: СтопКор

До речі, намети здебільшого встановлюють у громадських місцях з великим трафіком. Аби узаконити їх, необхідно подати відповідну заявку до органів місцевого самоврядування, вказавши кількість людей та додавши приклади агітаційних матеріалів, які будуть роздавати. Своєю чергою, місцева влада має надати відповідну інформацію правоохоронним органам. Це робиться для уникнення провокацій та масових заворушень у місцях скупчення людей.

Тиждень, що минає, також запам’ятався активізацією «гречкосіїв». Наприклад, на Житомирщині до продуктових наборів почали включати, окрім звичної крупи, згущене молоко та крохмаль.

У Рівненській області один з кандидатів розмістив власне обличчя на упаковці з яйцями. Його чернігівські колеги прикрасили собою коробки із лампами, однак чи символізує такий креатив світлі ідеї, які начебто несе в маси політсила, чи означає, що електорат партійцям «до лампочки» – невідомо.

https://www.facebook.com/stopcor.ua/posts/2730383920563451

А от у селах Гатне й Чабни на Київщині чинний посадовець Богдан Мацібора, що балотується на посаду голови ОТГ, заполонив всі перехрестя й мостові переправи своїми величезними портретами на бігбордах. А агітатори Мацібори розвозять вулицями харчові пайки. Звідки у простого чиновника, що займається земельними питаннями, гроші на таку коштовну кампанію – у його штабі пояснити так і не змогли.

 Продуктовий пакет від Мацібори Фото: Znaj.ua

Зауважимо, такі дії є протиправними, тож якщо ви стали свідком незаконної агітації – одразу ж звертайтесь до поліції або телефонуйте на гарячу лінію «СтопКору»: 044 578 0004.

Другие новости