ПоддержатьУкраїнська

У штабі Макрона підтвердили його прихильність до України

StopCor
StopCor

StopCor

У штабі Макрона підтвердили його прихильність до України

У разі перемоги в президентських перегонах у Франції кандидат Еммануель Макрон буде дотримуватися зовнішньої політики в інтересах України у її протистоянні з Росією. Про це заявив прихильник Макрона з його політруху En Marche! у Бельгії П'єр-Александр Англад.

Новину повідомляє "Преса України".

"Росія сьогодні порушує міжнародне право. І позиція Макрона, якщо він стане президентом (але я тут висловлюю особисту думку), є чіткою: міжнародне право необхідно поважати. І ми будемо дотримуватися такого курсу. Східні території України є частиною України. Це суверенна територія держави. Те, що сталося на сході України та у Криму, – це порушення міжнародного права. Це чітко, і ми прагнемо виправити ситуацію заради українців", – наголосив представник Макрона у Бельгії.

Він також відзначив, що Франція підтримує територіальну цілісність України.

"Є єдина Україна, включаючи Крим. Позиція Франції також чітка у цьому питанні. І Макрон її продовжуватиме. Україна повинна повернути суверенітет над цими територіями", – наголосив Англад.

Нагадаємо, Еммануель Макрон продовжує істотно випереджати свого опонента Марін Ле Пен за два дні до проведення другого туру виборів президента Франції.

Другие новости