ПоддержатьУкраїнська

У Запорізькій області намагалися підробити заяви про голосування на дому

StopCor
StopCor

StopCor

У Запорізькій області намагалися підробити заяви про голосування на дому

У місті Пологи Запорізької області спостерігачка від одного з кандидатів у голови Пологівської ОТГ власноруч підписала 10 заяв для голосування громадян за місцем мешкання. Про це повідомив телеграм-канал партії "Слуга Народу".

Фото: УП

22 жовтня на виборчій дільниці №230421 — школа №2 (м. Пологи) — були виявлені заяви на голосування вдома, написані та підписані спостерігачкою одного з кандидатів. Громадянка власноручно написала заяви для голосування людей вдома та сама їх підписала, у чому і зізналася, передає "Суспільне".

За інформацією пресслужби Нацполіції за даним фактом інспектором дізнання Пологівського відділення поліції ГУНП в Запорізькій області відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Санкція за статтею передбачає штраф до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років. Тривають слідчі дії та перевіряється факт підроблення документів.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, силовики затримали "активістів", яких фінансували нардепи.

Другие новости