ПоддержатьУкраїнська

В енергетиці можуть ввести надзвичайний стан – Гройсман

StopCor
StopCor

StopCor

В енергетиці можуть ввести надзвичайний стан – Гройсман

Під час сьогоднішнього засідання Енергетичного штабу може бути прийнято рішення ввести надзвичайний стан в енергетиці через дефіцит вугілля. Не виключаються також віялові відключення електроенергії.

Про це заявив керівник українського уряду Володимир Гройсман під час спільного брифінгу зі своїм колегою з Молдови – Павлом Філіпом, новину передає "Преса України".

За його словами, в ході засідання цього штабу буде розглянуто питання про доцільність введення надзвичайного стану в енергетиці, а також формування плану та інших варіантів, які полягають також і в віялових відключеннях, щоб не допустити проблем із забезпеченням.

Зараз запасів вугілля вистачить на два тижні, тому не можна цей запас відразу використовувати, оскільки через два тижні почнеться криза, заявив Гройсман. Головним завданням є недопущення зменшення критичних запасів вугілля, підкреслив він.

Сьогодні, 13 лютого, відбудеться засідання Енергетичного штабу, де будуть уточнюватися питання щодо стану запасів енергоносіїв для проходження опалювального сезону.

Як відомо, близько трьох тижнів не припиняється блокада постачання вугілля з непідконтрольних українській стороні територій Донбасу залізницею. Блокадниками є колишні учасники АТО, а також ряд нардепів. Вони заявили, що їх акція щодо блокування проходить в рамках боротьби проти торгівлі держави з самопроголошеними республіками Донбасу. Акцію підтримав також ряд інших політиків і активістів, заявивши, що за допомогою торгівлі держава фінансово підтримує незаконні збройні формування.

Нагадаємо, військові 16-го батальйону 58-ї бригади ЗСУ звернулися до Петра Порошенка із закликами підтримати блокаду на Донбасі.

Другие новости