ПоддержатьУкраїнська

Вибори в Донецьку і Луганську: Київ назвав умову на зустрічі в Мінську

StopCor
StopCor

StopCor

Вибори в Донецьку і Луганську: Київ назвав умову на зустрічі в Мінську

16 січня пройшла чергова зустріч ТКГ в Мінську з врегулювання конфлікту на Донбасі. Серед питань обговорювалася тема проведення виборів на тимчасово підконтрольних РФ територіях.

На Донбасі залишається напруженою ситуація із виконанням Мінських угод в частині дотримання перемир'я. Тривають обстріли, Україна зазнає не тільки тимчасових, але і летальних втрат.

У своєму Facebook прессекретар представника України в ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер повідомила, що ще сторони обговорювали в Мінську. За словами Оліфер, Київ також запропонував розведення військ на 3 нових ділянках. На зустрічі також були відзначені кроки сторін щодо обміну полоненими, який стався 29 грудня 2019 року.

https://www.facebook.com/darka.olifer/posts/2664562086997210

Одна з основних тем минулої зустрічі – позиція Києва щодо виборів в ОРДЛО. Київ вважає, що їхнє проведення можливе лише в одному випадку.

"Коли кордони держави знаходяться під її повним контролем або контролем міжнародних спостерігачів, інакше не існує ніяких гарантій безпеки в день голосування, а також висока ймовірність маніпуляцій та участь у виборах осіб, які не є громадянами держави", – зазначила Оліфер.

Крім того, українська сторона також надала свої пропозиції з розведення сил і засобів на наступних додаткових трьох ділянках, які були визначені Генштабом ЗСУ.

Другие новости