ПоддержатьУкраїнська

Винні будуть покарані! Громадські організації об’єднались в коаліцію проти корупції в містах України

StopCor
StopCor

StopCor

Винні будуть покарані! Громадські організації об’єднались в коаліцію проти корупції в містах України

Дніпро та Кривий Ріг без корупції, розвинена інфраструктура, гідні умови життя громади, дотримання законодавства, ефективність правоохоронних органів – саме для цього 24 жовтня в Дніпрі була створена коаліція з 4-х громадських організацій. Представники просто на головній площі міста урочисто підписали меморандум про співпрацю.

 Громадські організації об'єднались в коаліцію Фото: СтопКор

Сюди увійшли: ГО «Рух «Вільна доля», ГО «Об’єднання свідомих активістів», ГО «Спілка громадських організацій «Народна рада» та Дніпровський відокремлений підрозділ ГО «Стоп корупції».

Серед головних заявлених цілей:

⁃ забезпечення контролю за дотриманням чинного законодавства України, запобігання та протидії корупційним проявам в публічній і приватній сферах;

⁃ викривання корупційних схем та покаранням корупціонерів;

⁃ поновлення порушених внаслідок корупційних діянь прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, юридичних осіб, інтересів держави;

⁃ сприяння та участі у розвитку антикорупційного руху на принципах партнерства, законності і здорової конкуренції всіх учасників;

⁃ обмін досвідом і знаннями, накопиченими у відповідних сферах діяльності, за допомогою участі у семінарах, конференціях, форумах та інших заходах;

⁃ участь у спільних розробках стандартів для професійного функціонування суб'єктів антикорупційного руху;

⁃ підвищення ролі недержавних суб'єктів в контролюванні влади.

Участь у заході також взяли участь координатори ГО «Стоп корупції» Роман Бочкала та Богдан Хмельницький. Обидва виступили з урочистими промовами.

 ''Стоп корупції'' нараховує понад 60 осередків по всій країні - Хмельницький

"Наша організація нараховує 61 осередок по всій Україні. Сьогодні ми об'єднали зусилля з нашими колегами для спільної боротьби з корупцією у Дніпрі та області. Це дуже важливий початок на шляху боротьби та викорінення будь-яких проявів корупції, викриття та доведення до покарання хабарників і хабародавців. А також відшкодування громаді та бюджету усіх збитків, завданих посадовцями-корупціонерами", – наголосив стопкорівець Богдан Хмельницький.

Зазначимо, що за останні кілька років у Дніпрі сталось безліч корупційних скандалів. Один із них – про продаж Аульської хлоропереливної станції, про яку «СтопКор» вже знімав резонансне розслідування. Виявилось, що справа зрушила з точки, однак зовсім не в той бік.

«Півтора роки тому ми робили розслідування щодо хлорпереливної станції – стратегічного об’єкту, що забезпечує хлором півкраїни. Виявилось, що це підприємство таки продали, і продали по дуже заниженій вартості і тепер воно належить незрозумілим приватним особам. Як це можливо, коли це стратегічний об’єкт? За цим фактом вже є зареєстроване кримінальне провадження. Цю справу розслідують під процесуальним керівництвом прокуратури Дніпропетровської області. Але, наскільки відомо, не робиться нічого!», – підкреслив Бочкала.

 Хлорпереливну станцію продали невідомим особам - Бочкала Фото: СтопКор

Після гучних промов та підписання меморандуму, активісти ГО «Стоп корупції» провели акцію протесту з гаслами «Винні мають бути покарані!», «Ми хочемо знати!» та «Досить грабувати людей!».

 Активісти вийшли з вимогами подолати корупцію та покарати винних Фото: СтопКор

Зауважимо, що Дніпро за останній рік постійно було в епіцентрі уваги антикорупціонерів. Один з гучних скандалів – захоплення топ-посадовцем ДФС області Пеньковим у заручники та тримання понад три тижні у неволі місцевого підприємця.

Податківець хотів привласнити успішний бізнес чоловіка. Після цієї історії у Дніпрі та Києві відбулася серія акцій протесту. А під ДФС України почався податковий майдан.

Свіжий скандал у місті – це численні корупційні афери за участі фірми родини колишнього секретаря міської ради Дніпрі, відомого на прізвисько «тендерний король» В’ячеслава Мішалова. Сім'ю викрили на оборудках під час ремонту комунального майна, виживанні конкурентів та підозрілій перемозі в усіх багатомільйонних тендерах на будівництво у місті.

Компанії батька експосадовця вигравали мільйонні тендери, однак не виконували покладені на них задачі, серед яких будівництво нового мосту, встановлення котелень, реконструкція офтальмологічної лікарні та забезпечення Інтернет-зв’язком 160-ти шкіл Дніпра.

Другие новости