ПоддержатьУкраїнська

Включення Рубана в списки "ДНР" на обмін полоненими: чому "генерал" Росії потрібен більше, ніж Савченко

StopCor
StopCor

StopCor

Включення Рубана в списки 'ДНР' на обмін полоненими: чому 'генерал' Росії потрібен більше, ніж Савченко

Включення терористами в списки на обмін керівника громадської організації "Офіцерський корпус" Володимира Рубана – явний доказ його зв'язків з російською розвідкою. Втім тісно пов'язана з росіянами і Надія Савченко, яка сьогодні, 14 травня, в час засідання суду по її справі попросила собі державного захисника і пригрозила своїм екс-адвокатам, передає "Діалог. UA".

Як пише політолог Кирило Сазонов, ще одним доказом зв'язку Рубана з РФ є той факт, що він не співпрацює зі слідством і відмовляється давати свідчення. Псевдогенерал, який раніше займався обміном полонених і заручників, розуміє, що він цінний і для росіян, і для українців як ресурс для обміну. Причому, для росіян цінний доти, поки зберігає мовчання. А Савченко навпаки – цінна як оратор, що автоматично зводить до нуля її цінність для обміну.

"Ви будете сміятися, але бойовики з "ДНР", що курирують переговорний процес з Україною в Мінську, внесли в списки для обміну заручниками керівника організації" Офіцерський корпус "Володимира Рубана. Так, того самого подільника Надії Савченко, який з нею планував теракти в Києві та отримував від росіян зброю. Це не анекдот – реальна вимога бойовиків, що є в розпорядженні СБУ. Два слушних питання:

1. Навіщо їм Рубан, який вже попався?

2. Чому не вимагають внести в список на обмін саму Савченко?

По першому пункту нічого складного. Рубан мовчить. Матеріалів на нього вистачає, аудіо та відео, протоколювання маршруту, пальчики на ящиках, контакти з негідниками за поребриком, показання офіцерів, яких він хотів використовувати. А ось його показань немає. Рубан прекрасно розуміє, що потрібен Кремлю поки гарантує мовчання. Україна йому давно не цікава і СБУ його не вб'є. Так що вірність господарям з Москви – найвигідніший варіант. Чи здасть їх з потрохами – підставить Росію під нові звинувачення в організації теракту, що тим зовсім недоречно.

Ну й агента Надю остаточно поховає. А буде мовчати - постараються витягти з обміну. Або вбити, щоб з гарантією мовчав. Тут як повезе. Ось бойовики за наказом з Москви й пропонують обміняти Рубана на наших. З Надією Савченко все ще простіше, як в культовому фільмі "Снеч". Пам'ятайте цитату – "Турецький, від живого від тебе ніякого толку". Так і з цим горе-нардепом. На волі від неї Кремлю користі мінімум. Є якийсь шум, якесь марення в ефірах, але принципово ні на що це не впливає. Показань її ніхто не боїться, тому що навіть довірливий глядач відразу сумнівається в адекватності оратора. Та й будь-які реальні факти там йдуть з таким гарніром марення, що боятися Кремлю нічого – вона зведе з розуму будь-якого журналіста або слідчого.

Нехай сидить – гірше точно не буде. А іноді буде дориватися до преси і кричати потрібні Москві гасла. І годувати не треба – чистий профіт. Сумна доля дурня. Що ми маємо в результаті цих нехитрих умовиводів? Рубан і Савченко щільно зав'язані з російською розвідкою. І поки мовчать – представляють для Москви якусь цінність. Рубан, правда, зовсім не потрібен під вартою в Києві і його хочуть виміняти. Поки мовчить, буде жити.

Савченко влаштовує Росію в якості оратора під вартою – її міняти не будуть, нехай продовжує чудити так. Гібридна війна і пропаганда плете химерний візерунок інтриг. Але якщо раптом росіяни так хочуть Рубана – ми можемо поговорити про варіант "всіх на всіх". Ще й Савченко додамо на здачу ..."

Другие новости