ПоддержатьУкраїнська

"СтопКор" влаштував акцію протесту проти корупції у столичному крематорії прямо на комісії Київради

StopCor
StopCor

StopCor

'СтопКор' влаштував акцію протесту проти корупції у столичному крематорії прямо на комісії Київради

Активісти «Стоп корупції» під стінами КМДА провели акцію протесту проти корупції у роботі КП «Київський крематорій». Директор підприємства Ігор Дашуков відмовився відповідати на запитання «СтопКору» та намагався втекти від журналістів. Учасникам акції вдалось потрапити до будівлі мерії та продовжити захід уже на засідання комісії. 

''СтопКор'' влаштував акцію протесту проти корупції у столичному крематорії прямо на комісії Київради

«На засіданні комісії були усі профільні чиновники, які курують питання ритуальних послуг у Києві. Це перший заступник мера Пантелєєв, начальник департаменту ЖКГ Науменко, начальник Управління ритуальних послуг Бабій та директор крематорію Дашуков. Ми розгорнули плакати із закликами звільнити прогульника Дашукова, наголосили на тому, що чиновник наживається на смертях людей, а у результаті діяльності крематорію у повітря потрапляють отруйні речовини.

Також ми взяли інтерв’ю у депутата Кутняка, який повідомив про факти викрадення грошей на туалетах для кладовищ, він домовився із головою антикорупційної комісії Київради, щоб наше звернення першочергово взяли до розгляду на засіданні комісії», – розповіли журналісти «СтопКору».

''СтопКор'' влаштував акцію протесту проти корупції у столичному крематорії прямо на комісії Київради

Додамо, що київський крематорій – один із трьох ритуальних закладів подібного типу в Україні. І водночас це наймоторошніше місце в Києві, яке жителі столиці охрестили «дорогою в пекло». В яких саме умовах відбувається кремація і прощання – дізнались журналісти «СтопКору».

Отруйний дим, антисанітарія та відсутність пристойних умов для прощання з близькими – саме це на власні очі побачив репортер Олег Корнієнко під час роботи над матеріалом про столичний крематорій. Як зазначає журналіст, провівши у цьому ритуальному закладі якихось 20 хвилин, звідти можна вийти з запаленням легенів.

''СтопКор'' влаштував акцію протесту проти корупції у столичному крематорії прямо на комісії Київради

У залі крематорію – грибок на стінах та калюжі, захаращені вінками кутки (до речі, ще невідомо, чи не кочують вони від церемонії до церемонії). Приміщення не опалюються, але і це ще не все. Чи не найбільше вразила журналіста повна відсутність у закладі вбиралень.

Зазначимо, що за два дні після виходу ганебного для керівництва крематорію сюжету тут було відкрито стаціонарну вбиральню та поставлено пару біотуалетів. Але питання, як і чому керівники закладу досі заплющували очі на те, що відвідувачі справляють потреби прямо на могили, залишається відкритим.

Другие новости