ПоддержатьУкраїнська

Замах на Шефіра: Монастирський показав кулі, що витягли з водія (фото)

Алла Мартын
Алла Мартын

Журналист, редактор

Замах на Шефіра: Монастирський показав кулі, що витягли з водія (фото)

Водія Сергія Шефіра прооперували. Міністр внутрішніх справ показав кулі, що витягли хірурги зі стегна керманича. 

 Кулі, якими стріляли в авто Шефіра Фото: Монастирський

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський розповів, що водія першого помічника Президента України успішно прооперували. Керманичу авто Сергія Шефіра, що обстріляли 23 вересня під Києвом, нічого не загрожує.

Монастирський опублікував у своєму фейсбуці фото куль, що витягли зі стегна водія.

Як повідомив очільник МВС, перед операцією поранений показав правоохоронцям місце, звідки стріляли в авто Шефіра. Слідчі дії тривають, стрільців розшукують. 

Версії замаху на Шефіра та його водія за даними слідства: 

  • у зв’язку з державною діяльністю; 
  • з метою тиску на перших осіб держави;
  • з метою дестабілізації політичної ситуації в Україні, у тому числі за участю спецслужб іноземних держав.

Монастирський певен, що замах відбувався з метою вбивства.

 Під Києвом стріляли в автомобіль першого помічника Президента Володимира Зеленського Сергія Шефіра, був поранений водій машини Фото: УНІАН

Обстріл авто Шефіра:

  • Сьогодні зранку на Київщині на дорозі між с. Лісники та с. Ходосівка обстріляли автомобіль першого помічника Президента України. Невідомі стріляли з автоматичної зброї калібру 7,62, випустили близько 10 куль.
  • Відзначається, що Шефір їхав машиною зі свого заміського дому на роботу. Дорога проходила крізь ліс, де на нього чекали стрілки. З різних боків дороги були зроблені кілька автоматних черг.
  • На місці події працюють чи не всі правоохоронні служби. Розпочато провадження з попередньою кваліфікацією «замах на вбивство двох і більше осіб» (ст. 115 ККУ), повідомила генпрокурорка Ірина Венедіктова.
  • Замах було скоєно задля залякування вищих ешелонів влади. Таку заяву зробив сам Сергій Шефір під час брифінгу МВС.
  • Президент України Володимир Зеленський сказав, що не знає, хто стоїть за замахом на його друга Шефіра, та зазначив, що «відповідь буде сильною».

Як повідомляв «СтопКор» раніше, Президент України Володимир Зеленський скоротить свій візит до США через обстріл автомобіля свого першого помічника Сергія Шефіра. Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час онлайн-брифінгу.

Другие новости