ПоддержатьУкраїнська

Журналіст назвав умови, за яких Крим повернеться в Україну

StopCor
StopCor

StopCor

Журналіст назвав умови, за яких Крим повернеться в Україну

Україні з часом стане легше повернути Крим, адже країна зможе дати людям стабільність. У цьому впевнений журналіст Павло Казарін.

Новину повідомляє "Преса України".

Україна, на думку Казаріна, зможе запросто повернутись на територію тимчасово окупованого півострова у тому випадку, якщо у Росії не стане миру та стабільності.

За словами журналіста, саме анексія підштовхнула країну до реального об'єднання.

"На тлі двох минулих десятиліть це виглядає як реальний історичний шанс, реалізувавши який Україна стане державою, здатною переварити навіть ті регіони, які довгий час перебували під впливом російської пропаганди. І якщо Україна його не впустить, то саме Київ зможе визначати умови, на яких відбуватиметься повернення втрачених 2014 року територій", – вважає Казарін.

Переконаний Казарін і тому, що Україна розробить стратегію повернення Донбасу і зможе її запропонувати Криму:

"Ті ж Донецьк і Луганськ уже не будуть промисловими центрами … Індустріальний потенціал регіону спиляний на металолом, вивезений до Росії чи просто знищений війною … Якби не війна – радянський індустріальний монстр продовжував би жити в усій своїй неефективно-монументальній пишноті. За Київ усю брудну роботу зробила Москва, знищивши одні підприємства й вивізши інші … Доля регіону залежатиме тільки, і виключно, від Києва. І найкраще, що може зробити столиця – придумати стратегію поведінки з територіями, які виявилися полем бою. Щоб потім цю стратегію нав'язати регіону. І точно таку ж політику доведеться готувати й щодо Криму".

Крим повернути трохи легше через те, що на півострові не лилася кров. А складніше, пояснив журналіст, через те, що Росія Володимира Путіна триматиметься за Крим до останнього.

"І будь-яка дискусія про долю півострова стане можливою лише після зміни нинішньої архітектури влади в Росії. А це означає дуже й дуже багато", – резюмує Казарін.

Нагадаємо, в Україні досі заявляють про те, що анексований півострів повернеться до складу держави виключно дипломатичним шляхом.

Другие новости