ПоддержатьУкраїнська

Журналіст пояснив, як пересічні українці фінансують війну на Сході

StopCor
StopCor

StopCor

Журналіст пояснив, як пересічні українці фінансують війну на Сході

Олександр Дубинський пояснив, як працює злочинна схема закупівлі Україною вугілля в ОРДО та хто з народних депутатів її прикриває. За його словами, руками простих українців влада утримує ополченців "ЛДНР".

Про це український журналіст написав на своїй сторінці у соцмережі.

Сьогодні, 13 лютого, Дубинський пояснив, що Кабмін, БПП, Народний фронт та депутати, зокрема радикал Олег Ляшко, є противниками блокади торгівлі з ОРДЛО, бо це невигідна для них схема.

"Тому що закупівля вугілля в ОРДО здійснюється не за ринковими цінами, а за формулою Роттердам +, згідно з якою ми платимо за вугілля сепаратистам "как-будто" з Роттердамського порту з перевалкою, фрахтом і ж/д доставкою до місця призначення", – зауважив журналіст.

За його словами, таким чином вартість вугілля стає більшою на 700-1000 грн за тонну. А це в свою чергу піднімає тарифи на оплату тепла для простих українців.

"Перш за все, від компаній ДТЕК Ахметова (який "працює" з урядом, БПП, Ляшком і НФ)", – підкреслив він.

Дубинський роз'яснив, що ОРДЛО може продавати вугілля лише на український ринок. Так, українці, за його словами, "спонсорують" ополченців "ЛДНР". На його думку, так звана формула "Роттердам +" потрібна Гройсману і Ко для "наповнення фонду підкупу парламенту".

"Цілком ймовірно, що знімаючи зайві гроші з населення через завищені тарифи, якісь (дуже зрозумілі) групи у владі оплачують нашим коштом потрібні голосування та утримують від розпаду коаліції, щоб не допустити дострокових виборів і втрату влади", – підсумував він.

Нагадаємо, раніше український депутат Єгор Соболєв заявляв, що на торгівлі з ОРДЛО відмивають гроші. За його словами, це відбувається під прикриттям СБУ.

Другие новости