ПоддержатьУкраїнська

НАБУ підготувало повідомлення про підозру одному з керівників "Нафтогазу"

StopCor
StopCor

StopCor

НАБУ підготувало повідомлення про підозру одному з керівників 'Нафтогазу'

Національне антикорупційне бюро підготувало повідомлення про підозру в.о. заступнику голови правління НАК "Нафтогаз України" Андрію Пасішнику у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.344 ККУ (втручання у діяльність державного діяча). Про це повідомили у прес-службі НАБУ.

"У середу, 9 березня, детективами Національного антикорупційного бюро України за погодженням із прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури складене письмове повідомлення про підозру виконавчого директора, в.о. заступника голови правління НАК "Нафтогаз України" А.П.Пасішника у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.344 Кримінального кодексу України (втручання у діяльність державного діяча)", - йдеться у повідомленні.

У НАБУ також зазначили, що повідомлення про підозру повинні були вручити А.Пасішнику сьогодні під час допиту у Бюро, який мав відбутися о 12 годині.

Утім, уточнили у відомстві, в ніч з 8 на 9 березня А.Пасішник повідомив детектива, що не зможе з’явитися до НАБУ раніше 1 квітня через термінове відбуття на лікування за кордон.

Тому письмове повідомлення про підозру було надіслане поштою за місцем проживання А.Пасішника у порядку, передбаченому ч.1 ст.278 КПК України. Наразі проводиться перевірка достовірності інформації щодо поважності причини його неявки, резюмували у НАБУ.

Прес-служба відомства нагадує, 3 лютого детективи НАБУ розпочали перевірку фактів, озвучених Міністром економічного розвитку і торгівлі Айварасом Абромавичусом щодо можливого втручання в роботу МЕРТ з боку народних депутатів.

Досудове розслідування щодо інформації, наданої Абрамавичусом триває.

Другие новости

Стало известно, на какую сумму ущерб нанесли вражеские обстрелы энергетике Украины

Стало известно, на какую сумму ущерб нанесли вражеские обстрелы энергетике Украины

Основные повреждения вследствие массированных атак получили объекты тепловой и гидрогенерации, а также системы передачи электроэнергии

Британская разведка: Россия готовит первую мобилизацию на оккупированной части Запорожской области

Британская разведка: Россия готовит первую мобилизацию на оккупированной части Запорожской области

По мнению специалистов, российская мобилизация в этом регионе будет ограничена, потому что многие выехали из Запорожской области.