ПоддержатьУкраїнська

Включення Рубана в списки "ДНР" на обмін полоненими: чому "генерал" Росії потрібен більше, ніж Савченко

StopCor
StopCor

StopCor

Включення Рубана в списки 'ДНР' на обмін полоненими: чому 'генерал' Росії потрібен більше, ніж Савченко

Включення терористами в списки на обмін керівника громадської організації "Офіцерський корпус" Володимира Рубана – явний доказ його зв'язків з російською розвідкою. Втім тісно пов'язана з росіянами і Надія Савченко, яка сьогодні, 14 травня, в час засідання суду по її справі попросила собі державного захисника і пригрозила своїм екс-адвокатам, передає "Діалог. UA".

Як пише політолог Кирило Сазонов, ще одним доказом зв'язку Рубана з РФ є той факт, що він не співпрацює зі слідством і відмовляється давати свідчення. Псевдогенерал, який раніше займався обміном полонених і заручників, розуміє, що він цінний і для росіян, і для українців як ресурс для обміну. Причому, для росіян цінний доти, поки зберігає мовчання. А Савченко навпаки – цінна як оратор, що автоматично зводить до нуля її цінність для обміну.

"Ви будете сміятися, але бойовики з "ДНР", що курирують переговорний процес з Україною в Мінську, внесли в списки для обміну заручниками керівника організації" Офіцерський корпус "Володимира Рубана. Так, того самого подільника Надії Савченко, який з нею планував теракти в Києві та отримував від росіян зброю. Це не анекдот – реальна вимога бойовиків, що є в розпорядженні СБУ. Два слушних питання:

1. Навіщо їм Рубан, який вже попався?

2. Чому не вимагають внести в список на обмін саму Савченко?

По першому пункту нічого складного. Рубан мовчить. Матеріалів на нього вистачає, аудіо та відео, протоколювання маршруту, пальчики на ящиках, контакти з негідниками за поребриком, показання офіцерів, яких він хотів використовувати. А ось його показань немає. Рубан прекрасно розуміє, що потрібен Кремлю поки гарантує мовчання. Україна йому давно не цікава і СБУ його не вб'є. Так що вірність господарям з Москви – найвигідніший варіант. Чи здасть їх з потрохами – підставить Росію під нові звинувачення в організації теракту, що тим зовсім недоречно.

Ну й агента Надю остаточно поховає. А буде мовчати - постараються витягти з обміну. Або вбити, щоб з гарантією мовчав. Тут як повезе. Ось бойовики за наказом з Москви й пропонують обміняти Рубана на наших. З Надією Савченко все ще простіше, як в культовому фільмі "Снеч". Пам'ятайте цитату – "Турецький, від живого від тебе ніякого толку". Так і з цим горе-нардепом. На волі від неї Кремлю користі мінімум. Є якийсь шум, якесь марення в ефірах, але принципово ні на що це не впливає. Показань її ніхто не боїться, тому що навіть довірливий глядач відразу сумнівається в адекватності оратора. Та й будь-які реальні факти там йдуть з таким гарніром марення, що боятися Кремлю нічого – вона зведе з розуму будь-якого журналіста або слідчого.

Нехай сидить – гірше точно не буде. А іноді буде дориватися до преси і кричати потрібні Москві гасла. І годувати не треба – чистий профіт. Сумна доля дурня. Що ми маємо в результаті цих нехитрих умовиводів? Рубан і Савченко щільно зав'язані з російською розвідкою. І поки мовчать – представляють для Москви якусь цінність. Рубан, правда, зовсім не потрібен під вартою в Києві і його хочуть виміняти. Поки мовчить, буде жити.

Савченко влаштовує Росію в якості оратора під вартою – її міняти не будуть, нехай продовжує чудити так. Гібридна війна і пропаганда плете химерний візерунок інтриг. Але якщо раптом росіяни так хочуть Рубана – ми можемо поговорити про варіант "всіх на всіх". Ще й Савченко додамо на здачу ..."

Другие новости

Готовится уехать на ПМЖ? Долларовый миллионер Слобоженко 'эвакуировал' элитный автопарк из столичного ЖК

Готовится уехать на ПМЖ? Долларовый миллионер Слобоженко "эвакуировал" элитный автопарк из столичного ЖК

Долларовый миллионер, вероятно, планирует побег за границу?

Крутые машины и земли в Киевской области: действующего нардепа подозревают в незаконном обогащении на 11 миллионов

Крутые машины и земли в Киевской области: действующего нардепа подозревают в незаконном обогащении на 11 миллионов

Незаконное обогащение на 11 млн грн: подозревается действующий нардеп

Ценовая политика украинских АЗС: будет ли дефицит горючего на рынке из-за ситуации на Ближнем Востоке?

Ценовая политика украинских АЗС: будет ли дефицит горючего на рынке из-за ситуации на Ближнем Востоке?

По данным экспертов, в ближайшее время дефицит топлива не предвидится